Stredná škola v SenciGoogle/Maps
StoryEditor

Žiakov nútil hajlovať a šíril nenávisť voči LGBTI+ komunite. Stredoškolského učiteľa v Senci nahlásili nahnevaní študenti

Miroslav Kamody22.02.2024., 11:16h

Učiteľa študenti označili za priateľského a vtipného, už však ďalej nechcú znášať jeho otvorenú podporu nacizmu a nenávistných vyjadrení.

Lajkuj Brainee.sk na

Študentom jednej zo stredných škôl v Senci došla trpezlivosť a rozhodli sa udať svojho učiteľa. Ako informoval portál Pluska, vyučujúci verejne propagoval fašizmus, mladšie deti nútil zdraviť sa hajlovaním a údajne sa mal hrdiť aj tým, že zabil psa.

Vtipný, priateľský, fašista

„Bojíme sa, že sa to nebude riešiť, že to pôjde do stratena,” povedala jedna zo študentiek školy pre Plusku. „My chceme len vyriešiť dlhotrvajúci problém s nelegálnym šírením a navádzaním na fašizmus a nacizmus na našej škole,” uviedla študentka.

image

Učiteľ vytiahol na hodine zbraň a vyhrážal sa žiakom. Bol z neho cítiť alkohol, tvrdia študenti

Podľa žiakov je učiteľ vtipný a priateľský, no zároveň sa netají podporou fašizmu. V konflikte na Ukrajine podporuje Rusko, šíri nenávistné komentáre proti LGBTI+ komunite a dokonca tvrdil, že v detstve s kamarátom zastrelil psa. Študentom na záver vždy povie, že všetko myslí zo srandy a nič nemajú doma hovoriť rodičom.

Prípad je na Generálnej prokuratúre

Škola sa k prípadu odmietla vyjadriť, samotný podnet od študentov skončil na stole komisára pre deti. Ten ho vyhodnotil ako závažný, a tak odtiaľ hneď putoval na Generálnu prokuratúru.

image

Študentom došla trpezlivosť

Brainee x Canva

„Vzhľadom k obsahu oznámenia komisár pre deti vyhodnotil podnet žiakov ako závažný a predmetnú vec bezodkladne postúpil Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky,” povedal pre portál komisár Jozef Mikloško.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 00:06