Ľudia posielajú Andrejovi Dankovi rôzne odkazyTransparentný účet Andreja Danka, TASR/Jaroslav Novák, Brainee x Canva
StoryEditor

GALÉRIA Ľudia zaplavili transparentný účet na prezidentskú kampaň Andreja Danka. Posielajú mu centy a uťahujú si z neho

Miroslav KamodyTASR27.01.2024., 13:30h

Andrej Danko spustil spolu s odovzdaním podpisov na prezidentskú kandidatúru aj transparentný účet. Ľudia ho využili na to, aby mu poslali rôzne odkazy. Máme pre vás najväčšiu galériu tých najlepších z nich.

Lajkuj Brainee.sk na

Petičný výbor ešte v piatok podal podpisy potrebné pre kandidatúru predsedu SNS a podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka na prezidenta. Pre TASR to potvrdil sám Danko s tým, že výbor odovzdal 20-tisíc vyzbieraných podpisov.

Šéf národniarov začal zbierať podpisy na prezidentskú kandidatúru koncom minulého roka. Predsedníctvo SNS mu v polovici januára vyjadrilo plnú podporu a vyzvalo ho, aby prijal kandidatúru na prezidenta.

image

Humbuk okolo Andreja Danka neutícha. Satirické stránky spustili ďalšiu lavínu memečiek

Ústava SR hovorí, že kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície. Podpísať ju musí najmenej 15-tisíc občanov. Návrhy na voľbu sa odovzdávajú predsedovi parlamentu najneskôr do 21 dní od vyhlásenia volieb.

Odkazy od ľudí cez transparentný účet

Spolu s oficiálnym ohlásením kandidatúry a odovzdaním podpisov došlo aj k spusteniu transparentného účtu. Na ňom aktuálne svieti suma 31 132,03 eur. Sumu 31-tisíc eur poslala Slovenská národná strana. A kto poslal zvyšnú sumu cez 130 eur? Nuž, stovky ľudí, ktorí Andrejovi Dankovi posielajú jeden či dva centy.

Robia to preto, aby mu mohli do poznámky uviesť nejaký odkaz. A väčšina z nich je kritická či humorná. Nechýbajú odkazy v štýle „na školu šmyku a prešmyčiek posiela zúbková víla“ či „na nový šlabikár“. V Brainee sme sa rozhodli týmto transparentným účtom prelúskať a priniesť ti tie najoriginálnejšie a najvtipnejšie odkazy. Nájdeš ich v našej galérii nižšie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 10:08