Andrej Danko, predseda Slovenská národná strana, SNS, podpredseda NRSRPavol FuntÁl/Mafra
StoryEditor

Andrej Danko v noci vrazil do stĺpa, z miesta nehody ušiel. „No a čo,“ reagoval arogantne

Michal Čiernik12.01.2024., 10:30h

Podpredseda Národnej rady a predseda SNS Andrej Danko v noci zo štvrtka na piatok havaroval.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa portálu Startitup sa tak stalo na jednej zo svetelných križovatiek v bratislavskej mestskej časti Dúbravka na Saratovskej ulici. Danko sedel za volantom vozidla, ktoré narazilo do jedného zo semaforov. Svetelná križovatka je momentálne nefunkčná.

Informáciu potvrdil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Danko podľa neho spolupracuje s políciou a poskytol plné vysvetlenie.

„Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku,“ uviedol minister.

image

Šéf mliekarne, kamionista, či tankista. Aj takto vyzerali uchádzači o post prezidenta Slovenska

Politik potvrdil, že dopravná nehoda sa v skutočnosti stala. „Trafil som stĺp, no a čo. Všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii,“ uviedol Danko pre Startitup.

Z miesta nehody ušiel

Dopravnú nehodu policajným príslušníkom však ohlásiť nemal. Auto vycúval a následne na ňom odišiel domov, uvádza hnonline. Príslušníci policajného zboru ho však dohľadali aj podľa olejovej škvrny, ktorá mala viesť až do jeho garáže.

Na otázku, či je pravdou, že z miesta nehody odišiel predtým, než to ohlásil policajtom a aj to či ho museli dohľadávať, nereagoval.

Redaktorovi spomínaného portálu, ktorý informáciu priniesol však reagoval slovami: No a čo?

Danko sa k incidentu vyjadril dnes ráno aj na sociálnej sieti. „Priznávam sa a ospravedlňujem sa. Som tiež iba človek a tak, ako každý smrteľník, aj ja môžem mať dopravnú nehodu,“ napísal na svojom Instagrame. Vo videu sa obhajuje, že všetky potrebné úkuny po autonehode urobil. 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 09:57