IKEAIKEA
StoryEditor

IKEA sťahuje z predaja obľúbený produkt. Pokiaľ ho máte doma, okamžite ho prestaňte používať, inak hrozí zranenie

Miroslav Kamody10.01.2024., 14:00h

Tento produkt radšej okamžite zanes naspäť do obchodu. Hrozia ti totiž popáleniny aj úraz elektrickým prúdom. IKEA odkazuje, že ti plnú sumu vráti aj bez bločku.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe (číslo výrobku 50461193), aby ju prestali používať a kontaktovali spoločnosť IKEA so žiadosťou o vrátenie peňazí v plnej výške. Môže byť totiž nebezpečná

Problémový kábel

„Bezpečnosť je pre spoločnosť IKEA najvyššou prioritou, a preto sťahujeme z trhu USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe z dôvodu nebezpečenstva popálenia a úrazu elektrickým prúdom spôsobeného opotrebovaním napájacieho kábla,” odkázala spoločnosť v tlačovej správe.

image

USB nabíjačka ÅSKSTORM 40 W

IKEA

IKEA využíva pri vývoji svojich výrobkov prísny program testovania a hodnotenia rizík, no ÅSKSTORM 40 W beztak priniesol vážne porlbémy. „Napriek tomu sme sa dozvedeli, že napájací kábel na tmavosivej USB nabíjačke ÅSKSTORM 40 W sa môže poškodiť alebo zlomiť v dôsledku častého omotávania okolo nabíjačky alebo opakovaného ohýbania.”

Hrozia popáleniny aj úraz elektrickým prúdom

Poškodený kábel tak môže viesť k popáleninám a úrazu elektrickým prúdom. To je dôvod, prečo tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W IKEA sťahuje z trhu. Identifikovať ju môžeš podľa čísla modelu ICPSW5-40-1 na štítku na jej zadnej strane.

image

Ak piješ balenú vodu, máš obrovský problém. Obsahuje tisíce nanoplastov tak malých, že môžu napadnúť bunky tela

Spoločnosť pripomína, že nabíjačku môžeš vrátiť v ktoromkoľvek obchodnom dome IKEA, kde ti vrátia peniaze v plnej výške. Dokonca nie je nutné predložiť ani doklad o kúpe. „IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť,” dodáva firma.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 00:54