Na snímke budova gymnázia Alberta EinsteinaTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Spácham jeden z najhorších útokov v histórii národa. Takto vyzerá mail, ktorý zatvoril slovenské školy

red06.12.2023., 11:00h

Muž na seba odkazoval priamo vo výhražnej správe. Pridal aj odkaz na profil, na ktorom sa objavovali videá s mučením zvierat.

Lajkuj Brainee.sk na

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) odporúča školám vo svojej pôsobnosti zvážiť možnosť dištančného vyučovania počas stredy. Dôvodom je výhražný e-mail, ktorý dostali na daný deň tri z nich, z toho dve v Bratislave a jedna v Senci. Na mimoriadnom utorňajšom brífingu o tom včera informoval predseda BSK Juraj Droba.

image

Čo sa to na gymnáziách deje? Kraj odporúča školám dištančnú výučbu, niekto sa im vyhráža

Budete mať na rukách krv

Dôvodom je výhražný mail, ktorý dostali viaceré slovenské školy. Z dôvodu bezpečnosti preto mnohé zatvorili svoje brány a študentov nechali doma. Polícia v súvislosti s vyhrážkami školám prijala bezpečnostné opatrenia. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Na sociálnej sieti Reddit sa objavila snímka obrazovky, na ktorej by mal byť predmetný mail. „Pozorne počúvajte: túto správu vám píšem iba raz a na vykonanie mojich príkazov máte extrémne obmedzený čas, inak bude na vašich rukách krv nevinných,” začína správa, ktorú mali dostať viaceré školy na Slovensku.

image

Takto mal vyzerať výhražný mail

Reddit

„To, čo sa stane 6. decembra mojimi rukami, bude jedným z najhorších útokov v histórii tohto národa. Podarilo sa mi získať niekoľko automatických strelných zbraní a veľkú zásobu streliva. Okrem toho som vyrobil niekoľko veľkých výbušnín nabitých šrapnelom, aby som zabezpečil čo najväčšiu smrť a zničenie.”

Mučil zvieratá

„Výbušniny mali byť podľa anonymného odosielateľa už umiestnené v škole a môžu byť kedykoľvek odpálené na diaľku. Žiadam, aby mi bolo doručených stotisíc eur v bitcoine alebo monero.” Zároveň pridal odkaz na svoj instagramový účet. Ten už aktuálne nie je dostupný. 

image

Užívateľ mal reagovať, že ho mučenie zvierat už nebaví

Reddit

Na ňom mali byť videá, na ktorých mučí a zabíja zvieratá. Na niektorých záberoch mu bolo vidieť aj do tváre. Ide tak zrejme o najlepšiu stopu, s ktorou môže polícia pracovať. Zároveň názov jeho účtu trenduje na zahraničných tiktokových a redditových profiloch, je teda jasné, že komunita o ňom musela vedieť skôr, ako sa začal vyhrážať slovenským školám.

Podľa Markízy dnes zasahovala polícia v škole v Bernolákove, mali odviesť z vyučovania študenta. Portál pôvodne informoval, že zásah súvisel s prípadom. Polícia to na Facebooku vyvrátila.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 05:59