V hlavnom zápase sa stretli Momo a Marcel HossaFacebook/Fight Night Challenge
StoryEditor

Fight Night Challenge 5: Hossa zvíťazil, pretože Momo neovládol svoje emócie a Flexking zostáva naďalej neporazený

Miroslav Kamody03.12.2023., 09:31h

Organizácia FIght Night Challenge prepisovala v sobotu históriu slovenského športu. Zároveň oznámila nadchádzajúci súboj medzi Emou Ferusovou a Lenkou Tejbusovou.

Lajkuj Brainee.sk na

Bratislavský štadión Ondreja Nepelu sa v sobotu 2. decembra naplnil adrenalínom aj dobrou atmosférou. Organizácia Fight Night Challenge (FNC) si pre svojich fanúšikov pripravila už piaty večer plný boxu, vybičovaných emócií, ale aj slávnych osobnostní či poloprofesionálov so silnými príbehmi.

O prvotnom úspechu večera svedčí fakt, že organizátori museli pre veľký záujem presúvať miesto konania z multifunkčnej haly Pasienky s kapacitou 3 400 miest na najväčší hokejový štadión v krajine. Tesne po začiatku podujatia bolo oznámené, že v hale sedí viac ako 5-tisíc ľudí, čo znamená, že FNC sa stala najväčšou česko-slovenskou profi a celebritnou boxerskou organizáciou.

image

Tereza Kosecová sa po zrušenom zápase neubránila slzám: Neviem, čo ma sklamalo viac

Priscilla zápas zrušila

Ešte predtým, ako sa do seba v rámci free prelims pustili Juraj Kočí a Franko „Astrálny Potápač“ Trantalič, organizátori pripomenuli, že jediný ženský zápas večera sa neuskutoční. Priscilla Versluis totiž len deň pred vážením oznámila, že sa zo zdravotných dôvodov nezúčastní zápasu s Terezou Kosecovou.

„Práve som sa dozvedela, že Priscilla zrušila zápas. Ako vidíte, nie je mi to jedno. Brala som to s tým, že budem musieť chudnúť osem kíl. Keďže mám cukrovku, nie je to pre mňa nič jednoduché,“ so slzami v očiach reagovala niekoľko hodín pred zápasom na prekvapivú informáciu Tereza. Počas večera však prisľúbila, že sa do ringu rada postaví s novou súperkou.

image

Priscilla odkazuje Sulíkovi: Skús krvácať sedem dní v mesiaci, potom hovor, že ženy majú najľahší život

Baron nemal šancu

FNC však vybavila viac než len obstojnú náhradu v podobe fightu medzi Robertom Pukačom a Róbertom Kokym. Ten patril medzi najzaujímavejšie. Hala však hnala dopredu aj Filipa Tótha v úspešnom zápase proti Miroslavovi Vlčekovi či Fuča, ktorému sa podarilo zvíťaziť na body nad Pavlom Vaškom.

Do boxerského ringu sa vrátil aj Imrich Štefánik, známy aj ako Baron. V zápase však toho veľa nepredviedol, a tak mu Martin „Pagy” Sedlák ukázal, ako sa má naozaj boxovať. 44-ročný bojovník dokázal Barona zo šou Farma vybaviť na TKO v treťom kole.

Flexking víťazí, Momo sa neovládol 

Mimoriadne očakávaným bol aj zápas rapera Flexkinga a moderátora Adama Bergra. Podľa očakávaní však zvíťazil Andreas, a to TKO v druhom kole. Svojho súpera však po zápase pochválil a okrem toho sa v hlasovaní stal aj zápasom večera. Flexking tak ťahá víťaznú šnúru, no na zápas s Erikom Tresorom sa ešte necíti. „Dajte mi čas ešte potrénovať, potom zápas bude,” odkázal aréne, ktorá ho vybučala. 

Po tomto nasledoval už hlavný zápas večera, v ktorom sa stretli raper Roman „Momo” Grigely a bývalý hokejista Marcel Hossa. Vyrovnaný zápas sa však skončil predčasne. Momo neovládol svoje emócie a keď sa po klinči od seba odtrhli, raper nepočkal na pokyn pokračovania v súboji a zaútočil pravačkou. Grigely stihol ešte vypľuť chránič zubov smerom na Hossu. Výsledkom bola diskvalifikácia a výhra pre Marcela Hossu.

Pred začatím turnaja organizácia oznámila aj konanie FNC 6, ktorá bude mať ambíciu prekonať v karte aj návštevnosti posledné podujatie. Konať sa bude na rovnakom mieste v Bratislave, a to už 6. apríla 2024.

image

FOTO Mike Tyson v poľskej dedine? To nie je žiadny vtip, slávny boxer priletel kvôli milovanej záľube

Prvým oficiálne oznámeným súbojom je práve celebritý - Ema Ferusová sa v ňom stretne s Lenkou Tejbusovou. Potvrdený by mal byť aj zápas medzi Filipom Sulíkom a Miroslavom Vlčekom. Sulík sa mal predstaviť už počas tohto večera, no pri hraní sa s katanou si poranil ruku.

Výsledky turnajových zápasov (víťaz každého zápasu je zvýraznený):

Juraj Kočí – Franko Trantalič: bodové rozhodnutie

Jozef Koller – Filip Hačko: bodové rozhodnutie

Erik Tlkanec – Robert Rácz: bodové rozhodnutie

Filip Tóth – Miroslav Vlček: bodové rozhodnutie

Matej Király – Alexander Cverna: bodové rozhodnutie

Ján Murcin – Michal Mošpan: bodové rozhodnutie

Robert Pukač – Róbert Koky: bodové rozhodnutie

Imrich (Baron) Štefánik – Martin Sedlák: TKO v 3. kole

Pavol Vaško – Marián (Fučo) Fučík: bodové rozhodnutie

Erik Tresor – Adam Berger: bodové rozhodnutie

Andreas (Flexking) Stolárik – Adam Štrba: TKO v 2. kole

Roman (Momo) Grigely – Marcel Hossa: diskvalifikácia v 3. kole

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 14:53