Prehľad sviatkov a prázdninBrainee x Canva
StoryEditor

PREHĽAD sviatkov a prázdnin v roku 2024. Pripravte sa na sklamanie, polovica vychádza na víkend. Vianoce však budú uprostred týždňa

Miroslav Kamody22.11.2023., 11:00h

Plánovanie dovolenky bude na budúci rok o poznanie ťažšie ako tento. Ľudia pracujúci od pondelka do piatka budú mať voľna o poznanie menej.

Lajkuj Brainee.sk na

5. júl (piatok)

Štátny sviatok svätého Cyrila a Metoda nám po vyše polovici roka 2024 prinesie len tretí predĺžený víkend. Bude dobré využiť ho naplno.

29. august (štvrtok)

Výročie Slovenského národného povstania žiaľ vychádza na štvrtok. Deň voľna síce padne vhod, no nie je to ideálne. Teda, pokiaľ sa nerozhodneš zobrať si v piatok voľno a urobiť si štvordňový predĺžený víkend.

1. september (nedeľa)

O niekoľko dní na to prichádza ďalšie trpké sklamanie. Aj Deň Ústavy Slovenskej republiky vychádza na nedeľu, pokiaľ máš teda víkendy voľné, ani si nevšimneš, že je sviatok.

image

Prebral biznis po náhlej smrti otca, miluje luxusné športiaky: Proti označeniu milionár z Lučenca už ani nebojujem, tvrdí Marian

15. september (nedeľa)

Deň pracovného pokoja, ktorý pripomína Sedembolestnú Pannu Máriu, pripadá opäť na nedeľu - s voľným dňom navyše sa tak môžeš rýchlo rozlúčiť.

30. október - 31. október (streda - štvrtok) - Jesenné prázdniny

Študenti sa nemusia báť, že na nich čakajú len dva dni voľna. Po jesenných prázdninách totiž nasleduje Sviatok všetkých svätých a potom víkend. Do školy tak pôjdu po piatich dňoch voľna.

1. november (piatok)

Už spomínaný Sviatok všetkých svätých vychádza na piatok, takže celé Slovensko sa bude môcť pohodlne presunúť do svojich rodných miest. Pre porovnanie - tento rok vychádzal sviatok na stred týždňa, čo rozhodne nebolo ideálne.

image

Sviatok Všetkých svätých 

TASR/Roman Hanc

17. november (nedeľa)

Deň boja za slobodu a demokraciu opäť vychádza na nedeľu, takže aj s týmto sviatkom v podobe voľného dňa sa môže väčšina z nás rozlúčiť.

23. december - 7. január 2025 (pondelok - utorok) - Vianočné prázdniny

Študenti pôjdu do školy naposledy v piatok 20. decembra. Do lavíc sa vrátia až po osemnástich dňoch, konkrétne v stredu 8. januára 2025. Čaká ich tak poriadny oddych počas vianočných sviatkov.

24. - 26. december (utorok - štvrtok)

Vianočné sviatky vychádzajú budúci rok na stred týždňa - konkrétne na utorok, stredu a štvrtok. Ak chceš mať celý týždeň voľno, musíš si vziať dovolenku v pondelok a utorok - čo je v konečnom dôsledku dobré, lebo nemusíš čerpať kvôli jednému voľnému týždňu veľa voľna.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. máj 2024 21:10