Luník IXTASR/František Iván
StoryEditor

Brutálna vražda na košickom Luníku IX. 26-ročná žena bodla muža do hrude, ten na mieste zomrel

TASR16.10.2023., 10:30h

Trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy začala polícia v prípade, ktorý sa stal v nedeľu krátko pred 16:00 v jednom z bytov na košickom sídlisku Luník IX.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 26-ročná žena bodla doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom do oblasti hrudníka 40-ročného muža.

Ženu zadržali

„Mužovi tým spôsobila zranenia, ktorým na mieste podľahol,” informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. K vražde malo dôjsť po predchádzajúcej vzájomnej slovnej výmene názorov.

image

Zmasakroval rodinu, manželke vyrezal z tela plod. Horehronský rozparovač Svitek bol posledným popraveným v Československu

„Ženu podozrivú zo spáchania tohto skutku policajti na mieste činu zadržali, po ukončení potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Kriminalistický technik zaistil viaceré stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie,” uviedla hovorkyňa.

Hrozí jej až doživotie

Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach. V súčasnej dobe vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.

„V prípade dokázania viny hrozí žene za tento skutok trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody až na doživotie,” doplnila Ivanová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 10:23