Igor Matovič sa v stredu dostal do fyzického stretu s Robertom Kaliňákom.Facebook/Igor Matovič
StoryEditor

Matovič podal trestné oznámenie na Kaliňáka za bitku v aute. Údajne mu hrozí až 12 rokov väzenia

TASR22.09.2023., 12:32h

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič podal v piatok trestné oznámenie na exministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka a ďalších v súvislosti s minulotýždňovým incidentom počas tlačovej konferencie Smeru-SD. Matovič pôvodne trestné oznámenie neplánoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Inšpirovali ho k tomu viacerí právnici, ktorí ho kontaktovali, aby oznámenie podal. Tvrdí, že koná v duchu verejného záujmu. Kaliňák podľa Matoviča spáchal minimálne tri trestné činy.

image

Politici reagujú na bitku Matoviča a Kaliňáka: Slovenskú politiku doviedli na dno, je to ponižujúci cirkus

„Trestný čin lúpeže, trestný čin poškodzovanie cudzej veci v spolupáchateľstve s ostatnými ľuďmi a trestný čin útoku na verejného činiteľa. Vzhľadom na to, že tieto trestné činy boli páchané pod osobitným motívom, čo je priťažujúca okolnosť a zároveň voči chránenej osobe, čo je takisto priťažujúca okolnosť, tak trestná sadzba je od sedem do 12 rokov,” vysvetlil líder OĽANO a priatelia. Okrem Kaliňáka hovorí o ďalších štyroch ľuďoch, ktorí mali byť páchateľmi.

Matovič minulý týždeň v stredu (13. 9.) narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD k migrácii a dostal sa do konfliktu s Kaliňákom, ktorý mu chcel vziať mikrofón. Matovič Kaliňáka kopol a následne Richard Glück zo Smeru-SD Matoviča udrel. Kaliňák už podal trestné oznámenie. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, ktorá prípad vyhodnocuje. Konflikt odsúdili viacerí politici.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 06:37