Kandidát na poslanca za OĽaNO neudržal nervy na uzde.Facebook/rudolf Huliak/
StoryEditor

VIDEO Kandidát na poslanca za OĽaNO neudržal nervy na uzde. Počas mítingu ho opľul muž, oplatil mu to päsťami

Michal ČiernikTASR17.09.2023., 12:24h

Z predvolebnej kampane sa stáva boxerský ring. Muž mal na mítingu opľuť kandidáta za stranu OĽaNO. Ten ho mal na oplátku udrieť päsťou.

Lajkuj Brainee.sk na

K bitke malo prísť počas mítingu strany v bratislavskej Petržalke. Podľa portálu tvnoviny.sk je útočníkom 26-ročný študent z Bolerázu Tomáš Holkovič. Za stranu OĽaNO kandiduje zo 44. miesta.

Z incidentu sú dostupné aj videozáznamy, na ktorých je vidno populárne auto strany, ktorým nedávno navštívil tlačovú konferenciu Smeru Igor Matovič. Nasleduje hádka medzi kandidátom OĽaNO a starším mužom, ktorý mal Holkoviča opľuť. Ten ho na oplátku dvakrát udrel do tváre.

Matovič obhajoval svojho kandidáta

Podľa šéfa Obyčajných ľudí celý incident vyprovokovali odporcovia strany. Svojho kandidáta sa zastal. „Dvaja vagabundi prišli k nášmu kandidátovi na poslanca a začali mu z bezprostrednej blízkosti pľuť do tváre. Pľuvance skončili na tvári, v očiach a bohužiaľ jeden aj v pootvorených ústach,“ napísal na svojej FB stránke Igor Matovič.

K incidentu sa vyjadril aj samotný Tomáš Holkovič, ktorý sa ospravedlnil za svoju reakciu. „Hneď po incidente som požiadal o stiahnutie z kandidátky. Nechcem škodiť hnutiu," uviedol vo videu zverejnenom na Facebooku.

 

„Odsudzujeme násilie. Fyzické násilie v slušnej spoločnosti nemá miesto," podčiarkol líder hnutia Igor Matovič na nedeľnej tlačovej konferencii. Berie na vedomie Holkovičovo rozhodnutie. Ak by k nemu nepristúpil sám, odvolalo by ho hnutie.

Líder obyčajných ľudí vyhlásil, že stupňovanie násilia voči kandidátom jeho hnutia evidujú od stredajšieho (13. 9.) incidentu s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Práve Kaliňák podľa neho spustil vlnu násilia.

Matovič preto vyzval strany, ktorých kandidáti sa v médiách objavili uplynulé dni v súvislosti s násilím či bitkou, aby ich stiahli z kandidátnych listín. Apeloval tak na Smer-SD i na SaS.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 20:30