Slovenskí stredoškoláci môžu ísť študovať do USAUnsplash/Thomas Park
StoryEditor

Si stredoškolák? Americké veľvyslanectvo ti zaplatí ročný pobyt v USA, kde zažiješ školský život ako z obľúbených seriálov

Miroslav Kamody20.08.2023., 14:13h

Slovenskí stredoškoláci budú mať možnosť stráviť školský rok 2024/2025 na strednej škole v Spojených štátoch.

Lajkuj Brainee.sk na

Záujemcovia o bezplatný študijný pobyt v rámci programu Future Leaders Exchange (FLEX) sa môžu prihlásiť do 28. septembra. TASR o tom informovala Lucia Vitteková z Veľvyslanectva USA na Slovensku.

image

Laila o živote v USA: Američania chodia všade autom. Keď prídem na Slovensko, prvé čo si dám, je pivo

Štipendium pokryje študentom náklady na letenku, poskytne umiestnenie v hostiteľskej rodine a štúdium na americkej strednej škole. Zahŕňa tiež zdravotné poistenie, prípravné školenie a mesačný príspevok na spoločenské aktivity.

Základné podmienky

Študenti si budú musieť hradiť náklady spojené s cestovným pasom, osobné výdavky, ktoré presiahnu mesačné štipendium a prípadné náklady za nadrozmernú batožinu. Cieľom programu FLEX je posilniť vzájomné porozumenie medzi občanmi Spojených štátov a rôznymi krajinami, vrátane Slovenska.

image

Slovenskí stredoškoláci môžu ísť študovať do USA

Unsplash/Scott Webb

„O štipendium môžu žiadať všetci slovenskí študenti, ktorí navštevujú prvý a druhý ročník strednej školy, spĺňajú vekové kritérium, majú dobrý akademický priemer a komunikatívnu znalosť angličtiny,” priblížila Vitteková. Program je otvorený aj pre študentov so zdravotným postihnutím.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 10:54