Na Michala bol vydaný medzinárodný zatykač pre drogovú trestnú činnosť.Polícia Sr, Netflix/brainee X Canva/
StoryEditor

Slovenského Escobara chytili v Kolumbii, chcel sa tam usadiť natrvalo. Michal bol u nás súčasťou ozbrojeného gangu

iDnes.czmor16.03.2023., 09:00h

Kolumbijská polícia zadržala jedného z najhľadanejších Slovákov Michala Píša, ktorý je podľa médií považovaný za nebezpečného obchodníka s drogami.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenské ministerstvo spravodlivosti potvrdilo, že v zrýchlenom konaní pripravuje žiadosť na vydanie muža na Slovensko, uviedla televízia Joj.

image

Zatykač k medzinárodne hľadanému Žilinčanovi.

Polícia Sr/

V Kolumbii bol zadržaný v nedeľu. Podľa Europolu Píš patril k ozbrojenej skupine pôsobiacej v Bratislavskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji aj v Českej republike, zameranej na skladovanie a obchod s omamnými a psychotropnými látkami. Podľa informácií Polície SR táto skupina obchodovala najmä s metamfetamínom, teda pervitínom. Mesačne otočili 10 kíl tejto vysoko návykovej látky a to v sume 170 tisíc eur. Michalovi aktuálne hrozí 20 rokov za mrežami. 

Píš bol v juhoamerickej krajine zadržaný na základe medzinárodného zatykača. Kolumbijské protidrogové vyšetrovacie orgány Píša označujú za cudzinca, ktorý sa ukrýval v miestnom luxusnom rezorte Manga v La Heroica v Cartagene na karibskom pobreží Kolumbie, inforumuje denník iDnes.cz.

Kriminalisti Slováka odhalili vďaka chybe, ktorú urobil, keď chcel vycestovať do inej krajiny, informoval server Joj noviny.sk. Ten tiež uviedol, že podľa kolumbijských detektívov je Píš vysoko postaveným drogovým pašerákom, ktorý sa chcel v Cartagene usadiť s plánom dlhodobého pobytu.

image

Narkobaróni otvorene o svojom biznise. Na predaji kontajnera kokaínu zarobil toľko peňazí, že trvalo mesiac, kým ich spočítali

Podľa hovorcu slovenského ministerstva spravodlivosti Timoteja Lauka je Píš na Slovensku obvinený z obzvlášť závažného trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. apríl 2024 22:41