Incident na ŠpitálskejFacebook/Naše Slovensko
StoryEditor

Kauza agresívneho vodiča má dohru: Muž už nebude môcť kričať, že je generálna prokuratúra. Vyhodili ho

TASR20.02.2023., 12:20h

Muž pracujúci pre Generálnu prokuratúru chcel zaparkovať na mieste, kde si niekto odložil bicykel. Jeho arogantné správanie zachytila dvojica ľudí na video. A má to dohru.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred desiatimi dňami internetom začalo kolovať video agresívneho vodiča pracujúceho pre Generálnu prokuratúru. Zverejnila ho stránka Naše Slovensko a zachytáva nahnevaného muža, ktorý konfrontoval dvojicu ľudí len preto, že chcel zaparkovať na chodníku presne na tom istom mieste, kde bol bicykel. Incident sa odohral na Špitálskej ulici.

Na začiatku videa je vidieť, ako auto zastaví, vystúpi z neho neznáma žena a odíde preč. Potom však spustí vodič. Arogantný muž hovoril, že pracuje na Generálnej prokuratúre, a vďaka zákonnej výnimke môže parkovať, kde chce.

image

VIDEO Incident v centre Bratislavy. Ja som generálna prokuratúra, kričal vodič auta, ktorý chcel skopnúť bicykel

Vyriešili to „po svojom“

Celým problémom je bicykel neznámej osoby, ktorá si ho odložila presne na mieste, kde chcel s autom zaparkovať aj vodič. Ten dokonca autorom videa dvakrát donesie preukaz, ktorý vyzerá ako potvrdenie o tom, že sa nemusí riadiť zákazmi zastavenia či vjazdu.

„Ti ho skopnem. Potom sa budeš čudovať,“ vyhráža sa niekoľkokrát, že bicykel zhodí na zem, na čo dvojica reaguje, že nepatrí ani jednému z nich. Vodič potom odkázal, že si problém „vyrieši po svojom“. Po svojom to však vyriešila aj samotná Generálna prokuratúra, ktorá vodiča vyhodila.

Výpoveď

Ako informoval hovorca Dalibor Skladan, „Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa ospravedlňuje verejnosti za hrubé správanie svojho zamestnanca, vodiča, počas parkovania služobného vozidla v Bratislave na Špitálskej ulici.“

Ako dodal, takéto prejavy neslušnosti zo strany zamestnancov sú pre Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky absolútne neakceptovateľné. Preto bude pracovný pomer uvedeného zamestnanca skončený dňom 28. februára 2023

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:47