Vladimír KrčméryPeter Mayer
StoryEditor

Vo veku 62 rokov zomrel Vladimír Krčméry. Uznávaný epidemiológ a infektológ mal obojstranný zápal pľúc

Miroslav Kamody20.12.2022., 22:55h

Bol uznávaný epidemiológ a infektológ, do popredia sa dostal na Slovensku počas pandémie covidu-19.

Lajkuj Brainee.sk na

Vo veku 62 rokov zomrel dnes večer popredný slovenský lekár a profesor Vladimír Krčméry. Ako prvý o tom informoval Denník Štandard, následne správu potvrdil portál noviny.sk na základe dvoch od seba nezávislých zdrojov. 

Podľa televízie JOJ mal Krčméry obojstranný zápal pľúc. Bol uznávaný epidemiológ a infektológ, do popredia sa dostal na Slovensku počas pandémie covidu-19. 

image

Vladimír Krčméry

Peter Mayer

Patril do konzília odborníkov a verejnosť pravidelne informoval o pandémii. Zároveň aktívne propagoval očkovanie a stal sa vôbec prvým Slovákom, ktorého zaočkovali proti ochoreniu covid-19.

Smrť zrejme zneužije dezinfoscéna

„Napriek vyhrážkam a dezinformačným útokom sa profesor Krčméry nenechal zastrašiť a vo svojom celoživotnom poslaní pokračoval až do svojej smrti,” píše na svojom facebookovom profile Hoaxy a podvody - Polícia SR.

„Bohužiaľ, pri úmrtiach známych osobností je pravidlom, že ich skony sú ihneď zneužívané dezinformátormi, ktorí nemajú žiadny rešpekt ani pred smrťou. Preto aj v prípade profesora Krčméryho bude nasledovať rovnaký scenár ako napríklad pri Julovi Viršíkovi, Mekymu Žbirkovi či kráľovnej Alžbete II.”

Profil zároveň dodáva, že „ani vtedy, ani dnes však tieto hoaxy nebudú mať žiadnu váhu a zostanú na periférii sociálnych sietí.”

Úprimnú sústrasť medzitým na sociálnych sieťach vyjadrili viacerí slovenskí politici, ale napríklad aj Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, Univerzitná nemocnica Bratislava či Pavol Čekan.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:47