Svedectvo ducha usvedčilo muža z vraždy.Wikipedia, Twitter/american Most Haunted/
StoryEditor

Muža dostalo do väzenia svedectvo zo záhrobia. Záhadné úmrtie manželky objasnil jej duch

Alexandra Ševčíková17.07.2022., 15:00h

Ak si myslíš, že toto je vtip, si na omyle. Výpoveď ducha bola kedysi úspešne použitá na usvedčenie vraha.

Lajkuj Brainee.sk na

Edward Stribling Shue bol v roku 1897 odsúdený za vraždu svojej manželky Zony. Nič by na tom nebolo zvláštne, ak by ho za mreže nedostalo jej svedectvo zo záhrobia.

Ako uvádza portál Unilad, telo Zony našiel ráno 23. januára 1897 poslíček. Bola schúlená na úpätí schodov. Poslíček rýchlo zavolal pomoc. Avšak skôr, ako mohol prísť koroner Dr. George Hnapp, sa Edward vrátil domov. Manželku presunul do ich postele, obliekol ju do róby s výstrihom tesne ku krku a čakal na súdneho lekára.

Nikto sa k jej telu nesmej priblížiť

Keď sa doktor pokúsil prezrieť Zonino telo, Edward bol taký hysterický, že musel lekár prestať s prehliadkou. Následne skonštatoval, že išlo o prirodzenú smrť. Avšak podobný výlev mal vdovec aj počas pohrebu. Blízky nebohej sa chceli pozrieť na zosnulú. Avšak Edward ich k jej rakve vôbec nepustil. Navyše jej krk tentokrát prekryl šatkou.

Nikomu však jeho správanie neprišlo zvláštne. Mysleli si, že sa takto vyrovnáva so zármutkom. Avšak Zonina Matka Mary Jane Heaster tušila, že niečo nie je v poriadku a konanie jej zaťa v nej vyvolávalo zlý pocit. Keďže nevedela, čo má robiť, modlila sa, aby pravda vyšla najavo.

image

Svoje obete najprv uškrtil, až potom im rezal orgány. Kto bol Jack Rozparovač a prečo ho nikdy nechytili?

Zjavila sa matke

A stalo sa. Podľa oddanej matky sa pred ňou zjavil duch jej dcéry a začal opisovať týranie, ktorému čelila zo strany svojho manžela. Dokonca vysvetlila aj príčinu svojej smrti. Počas hádky pri večeri Edward uškrtil Zonu. Mal jej zlomiť aj stavec.

Mary po tomto zjavení požiadala o opätovné otvorenie prípadu. Vyšetrovací tím exhumoval telo nebohej ženy. Zistili, že bola uškrtená a naozaj našli zlomený stavec. Avšak to nie je na tom najzvláštnejšie. Duch povedal, že Zone sa mal zlomiť prvý krčný stavec známy ako C1 Atlas. Presne to potom potvrdili aj lekári.

Počas opätovného vyšetrovania zistili, že Edward mal násilnícku minulosť. Dokonca aj jeho predošlá manželka zomrela za záhadných okolností. Vdovec bol predvolaný pred súd. Jeho svokra Mary proti nemu svedčila a rozprávala o jej interakcii s dcériným duchom.

Svedectvo o jej stretnutí so Zoniným duchom je zaznamenané v Štátnom archíve Západnej Virgínie. „Povedala mi, že jej krk stlačil pri prvom krčnom stavci a presne tak bolo, ako mi povedala,“ píše sa vo výpovedi. Mary zároveň dodala, že duch jej dcéry mal na sebe presne tie šaty, v ktorých zomrela. Zona jej mala odkázať, že sa k nej ešte vráti a rozpovie všetko o svojom manželovi.

Porota uznala Edwarda vinným za vraždu. Svedectvo ducha jeho nebohej manželky ich presvedčilo. Ako poznamenal portál Unilad, toto je prvý a jediný prípad, pri ktorom niekoho odsúdili na základe svedectva zo záhrobia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 07:43