Mapa ukazuje rodiská najvýznamnejších osobností.Tjukanovt.github.io/
StoryEditor

Túto interaktívnu mapu si zamiluješ. Ukazuje najslávnejších rodákov z každého mesta a obce na svete

Miroslav Kamody03.08.2022., 08:00h

Vieš, kto slávny sa narodil v tvojom rodnom meste či jeho okolí? Táto mapa pozná všetky odpovede.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ patríš k milovníkom máp, alebo len momentálne potrebuješ niečím zaplniť čas, máte pre teba skvelý tip. Ako informuje portál The Verge, vznikla nová interaktívna mapa, ktorá svet zobrazuje ako databázu pozoruhodných ľudí. Vďaka tomu si môžeš pozrieť najvýznamnejšiu osobnosť, ktorá sa narodila v tvojom rodnom meste či obci.

image

Jedna mapa povie viac ako čísla. Aké veľké sú územia, ktoré Rusi ničia na Ukrajine?

Topi Tjukanov, geograf a hlavný dizajnér máp v Mapboxe, dal dokopy vizualizáciu, ktorá obsahuje rôznych vplyvných ľudí z oblastí vrátane kultúry, vedy, vodcovstva a športu. Každé meno zobrazené na mape bolo určené pomocou základnej línie informácií zozbieraných z Wikipédie a Wikiúdajov na použitie v nedávnej štúdii publikovanej v Nature, ktorá sa pokúsila vypočítať pozoruhodnosť osoby na základe presne stanovených pravidiel.

Dubček či Hingisová

Keď klikneš na meno, budeš môcť vidieť, kde sa každý jednotlivec radí na stupni pozoruhodnosti a záznamov na internete. Okrem toho sa líši aj veľkosť ich mena na mape, od najväčšej po najmenšiu podľa ich popularity na internete. 

image

Mapa ukazuje rodiská najvýznamnejších osobností.

Tjukanovt.github.io/

Medzi najväčšie mená na Slovensku patrí švajčiarska tenistka Martina Hingisová (narodená v Košiciach), držiteľ Nobelovej ceny Filip Lenard (narodený v Bratislave), Alexander Dubček (narodený v Uhrovci) či hollywoodsky herec Peter Lorre (narodený v Ružomberku).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:33