Anna Záborská: „Sexuálna výchova podľa WHO je návod, ako si užívať sexualitu,“ povedala v rozhovore pre Refresher.TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Záborská v novej funkcii: Urobím všetko preto, aby naša vlasť bola ochrancom slobody viery

redTASR08.09.2021., 13:51h
Post má vzniknúť na základe programového vyhlásenia vlády. Bojovníčka za kresťanské princípy má smelé plány.
Lajkuj Brainee.sk na

Poslankyňa Národnej rady SR Anna Záborská (OĽANO) bude splnomocnenkyňou vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Vláda ju v stredu počas svojho rokovania vymenovala do tejto funkcie. 

Funkcia bez nároku na odmenu

Post má vzniknúť na základe programového vyhlásenia vlády, v ktorom sa píše, že „vláda SR si uvedomuje rastúcu závažnosť problému porušovania slobody myslenia, svedomia a náboženstva vo svete. Preto aktívne podporí participáciu na aktivitách medzinárodného spoločenstva prostredníctvom Medzinárodnej aliancie na podporu náboženskej slobody“. Záborská funkciu bude vykonávať od stredy. 

Spolu s návrhom na vymenovanie splnomocnenca sa na rokovanie vlády predložil návrh Štatútu splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia, ktorý bližšie upravuje postavenie a rozsah oprávnenia splnomocnenca. Splnomocnenec má vykonávať funkciu bez nároku na odmenu.

Stanovisko Záborskej 

„Je našou povinnosťou pomôcť ľuďom prenasledovaným pre vieru či presvedčenie bez ohľadu na to, o koho ide, alebo kde sa bezprávie deje. Otázka je, ako,“ uviedla v stanovisku Záborská.

​Bojovníčka za kresťanské princípy má smelé plány. Ako splnomocnenec vlády SR pre náboženskú slobodu a slobodu presvedčenia nebudem ticho. Urobím všetko preto, aby sa naša vlasť stala popredným ochrancom slobody viery a presvedčenia vo svete,“ dodala na Facebooku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 23:07