TASR/Erika Ďurčová
StoryEditor

Keď sa nesčítaš, môžeš dostať pokutu. Tento víkend máš poslednú možnosť

TASR11.06.2021., 12:55h
Sčítanie je pre obyvateľa povinné. V prípade, že si nesplníš povinnosť, môže ti byť udelená pokuta do výšky 250 eur.
Lajkuj Brainee.sk na

Nadchádzajúci víkend bude posledným, keď sa obyvatelia môžu zapojiť do sčítania. Zber údajov od obyvateľov sa skončí v nedeľu (13. 6.) o polnoci. Upozornila na to hovorkyňa Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder. 

Pokuta do výšky 250 eur 

„Po celom Slovensku sú k dispozícii kontaktné miesta, ktoré majú posilnené prevádzkové hodiny. Kontaktné miesto sa nevzťahuje na trvalý pobyt, preto môže obyvateľ využiť ktorékoľvek a kdekoľvek v SR,“ pripomína Stauder. Doplnila, že mnohé kontaktné miesta sú zriadené priamo v nákupných centrách a nachádzajú sa aj na mestskom alebo miestnom úrade. Zoznam kontaktných miest je zverejnený na webe www.scitanie.sk v sekcii kontakty. 

„Do posledného dňa je možné si aj objednať asistenta k sebe domov. Ešte aj v nedeľu ráno 13. júna je možné volať na call centrum 02/20924919 a vyžiadať si počas dňa asistenta,“ priblížila Stauder s tým, že služba je zadarmo. 

Sčítanie je pre obyvateľa povinné a v prípade nesplnenia povinnosti môže byť udelená pokuta do výšky 250 eur. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:00