Politik a hokejistaTASR/Jakub Kotian/Jaroslav Novák
StoryEditor

Známi konšpirátori reagujú na zápas s USA. História sa opakuje, porazili sme okupantov, perlí Blaha

Lukáš Kovalčík16.02.2022., 12:15h
Porážka Američanov našimi chlapcami na seba nenechala dlho čakať. Kým sa na našu adresu vyjadrujú zahraničné médiá v superlatívoch, Ľuboš Blaha a Eduard Chmelár prepojili dve nesúvisiace veci. Ako vždy.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský hokejový tím zvíťazil vo štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu nad favorizovanými Američanmi. Do boja o medaily sa tak naši reprezentanti dostali po dlhých 12 rokoch. 

úspechu sa všetci tešíme, a od rána už bolo jasné, že v stredu s hokejovými príspevkami a gratuláciami vybuchnú internety. Okrem webov či meme stránok, sa k hokejovému úspechu vyjadrili aj politici. Samozrejme, pod rúškom športu, sa Eduard Chmelár a Blaha rozhodli zneužiť situáciu na šírenie svojich politických postojov či doslova nezmyslov.

Chmelár výhru prirovnáva k roku 1969

„Ďakujeme za nezabudnuteľný zážitok, toto bolo jedno z najväčších víťazstiev v dejinách slovenského hokeja a jeho význam presahuje športový rozmer, toto je repríza historického zápasu proti ZSSR z roku 1969!!!,“ napísal na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

Chmelár je niekdajší kandidát na prezidenta, v minulosti pôsobil ako predseda hnutia Socialisti.sk. V poslednej dobe sa opäť pripomenul ako výrazný kritik obrannej dohody s USA.

Dnešné hokejové víťazstvo Slovenska nad USA známy milovník Ruska prirovnáva k víťazstvu Československa nad ZSSR na majstrovstvách sveta v roku 1969. Hokejový šampionát mal vtedy výrazne politickú príchuť, pretože Sovietske vojská okupovali vtedajšiu Československú socialistickú republiku už od 21. augusta 1968.

​Prirovnávať udalosti súvisiace s podpísaním obrannej dohody s USA a historický zápas, ktorý Slováci a Česi brali ako symbolickú odplatu za augustovú okupáciu, je scestné a určte nie na mieste.

„Povedali sme si, že treba dokázať, že nie tankami, ale výkonmi možno poraziť Rusov, ktorí mali vtedy podľa môjho názoru najsilnejšie mužstvo v histórii," zaspomínal si pre TASR vtedajší kapitán československého hokejového tímu Jozef Golonka.

Blaha píše o okupantoch

Svojej povesti neostal nič dlžný ani poslanec Smeru SD Ľuboš Blaha, ktorý to vidí podobne ako Chmelár.

„Slovenskóóó! Ten pocit... Opakuje sa história, opäť sa malý národ vzoprel a porazil mocných okupantov. Aspoň v hokeji…,“ napísal na svojej facebookovej stránke, kde sa mu len nedávno skončil ban za šírenie nenávistných prejavov.

Ľuboš Blaha sa dlhodobo venuje konšpiráciám, nekritickému obdivu Ruska a taktiež šíreniu nenávisti.

Nedávno na sociálnej sieti zverejnil zoznam „vlastizradcov", kde boli uvedené mená, fotky a miesta bydlísk poslancov, ktorí hlasovali za prijatie obrannej dohody s USA. Zoznam vyvolal vlnu hejtu, ktorá sa vzniesla na hlavy dotyčných poslancov.

 Koaličná strana SaS zaň podala trestné oznámenie, pridalo sa aj OĽaNO.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 00:01