Matovič v rozhovoreTASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Matoviča vraj všetci zhadzujú. Pustil sa do Kolíkovej aj prezidentky, vychválil očkovaciu lotériu

Lukáš KovalčíkTASR28.12.2021., 15:30h
Igor Matovič hovorí, že Kolíková bola súčasťou predstavy Prezidentského paláca o úradníckej vláde a prezidentka Čaputová ju mala mať vybratú na čelo novej vlády.
Lajkuj Brainee.sk na

Vzťahy medzi ministrom financií Igorom Matovičom a stranou SaS sú už dlhodobo na bode mrazu. Najnovšie prilial olej do ohňa predseda OĽaNO svojimi vyjadreniami v koncoročnom rozhovore pre televíziu TA3.

Matovič v rozovore opäť tvrdo kritizoval ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (ex-Za ľudí, dnes klub SaS), koaličnú SaS a ušlo sa aj Prezidentskému palácu.

Verejné tajomstvo

„Márii Kolíkovej som od začiatku držal chrbát. Podržali sme ju v ťažkej chvíli, a ona pri prvej príležitosti a bez akejkoľvek príčiny, sa rozhodla veľmi neférovo bojovať proti Marekovi Krajčimu a mne,“ tvrdí minister financií.

Kolíková Mária Kolíková TASR/Pavel Neubauer

​Vzápätí však prekvapuje. „Je to verejné tajomstvo, ale Mária Kolíková bola súčasťou tej predstavy Prezidentského paláca o úradníckej vláde. Mala tam hrať kľúčovú rolu, predpokladám, že to preto aj vychádzalo z týchto zištných dôvodov. Veľmi intenzívne sa chodila do Prezidentského paláca dohadovať o tom, ako povaliť svoju vlastnú vládu," hovorí Matovič.

SaS ho znechucuje

„Boli sme viacerí znechutení, medzi inými aj ja. Znechutení sme boli hlavne z postojov strany SaS, ktorá si vlastne od začiatku vládnutia postavila vlastný úspech na tom, že bojovala proti pandemickým opatreniam svojej vlastnej vlády," povedal Igor Matovič. Zároveň aj pripomenul, že strana SaS v minulosti povalila dve vlády.

​Opäť poukázal aj na to, že prezidentka nedávno kritizovala premiéra Eduarda Hegera. Písali sme o tom v tomto článku„Povedať, že je premiér slabý je to isté, ako povedať, že je bábka. Z úst pani prezidentky je to nenáležité,“ myslí si.

Obul sa aj do Lengvarského

„Po odznení vlny vyhodnotíme, či je ďalej vhodné, aby pán Lengvarský fungoval v pozícii ministra zdravotníctva," skonštatoval Matovič s tým, že by bolo zlé meniť „generála na čele boja".

„Keď to pominie, treba si spočítať plusy, mínusy a rozhodnúť sa, ako ďalej. Myslím si, že zásadným spôsobom podcenil očkovaciu kampaň. Keď sme rezortu zdravotníctva koncom júla dali peniaze, trvalo im viac ako tri mesiace, kým kampaň spustili a spustili doslova hračkársku kampaň, ktorá očkovaniu absolútne nepomáha," myslí si Matovič.

Očkovaciu lotériu Matovič aj napriek kritike považuje za dobrý nápad. 

Reakcia Sulíka

„Sme pripravení na debatu o koaličnej zmluve, ako druhá najväčšia koaličná strana máme nárok na pozíciu predsedu parlamentu a tento nárok si budeme uplatňovať," vyhlásil predseda SaS Richard Sulík pre TA3.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:41