Známa letecká spoločnosť oznámila nové pravidlo.Facebook/Indigo, Unsplash/Its Me Pravin/
StoryEditor

Ženy si po novom budú môcť vybrať, vedľa koho budú v lietadle sedieť. Známa letecká spoločnosť tak reaguje na ich obťažovanie

Michal Čiernik25.07.2024., 09:00h

Nová funkcia leteckej spoločnosti je prvá svojho druhu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak poletíš známou indickou leteckou spoločnosťou IndiGo, budeš si môcť vybrať spolucestujúceho podľa jeho pohlavia. Takéto privilégium však dostali len ženy.

image

Slováci majú nárok na vrátenie peňazí, o ktorom málokto vie. V týchto prípadoch vás za meškanie letu finančne odškodnia

Nápad na túto politiku údajne prišiel po tom, čo letecká spoločnosť zverejnila prieskum, v ktorom sa pýtala pasažierok, čo by im spríjemnilo cestovanie. Táto myšlienka vyplýva aj z toho, že FBI minulý rok vyšetrovala 96 prípadov sexuálneho napadnutia počas letu.

Ako to bude fungovať?

IndiGo, najväčšia indická nízkonákladová letecká spoločnosť, nedávno oznámila, že zavedie možnosť pre cestovateľky, aby si vopred overili pohlavie svojho prísediaceho a podľa toho si vybrali svoje sedadlo.

Pomocou tejto novej funkcie, si budú môcť ženy počas online odbavenia zobraziť plán sedadiel svojho letu, kde budú miesta obsadené inými ženami označené ružovou farbou. To im má pomôcť rozhodnúť sa, kam si sadnúť.

Mužským pasažierom sa však nezobrazí pohlavie ich sedadiel a budú si naďalej vyberať svoje miesta na základe toho, čo je k dispozícii.

image

IndiGo, najväčšia indická nízkonákladová letecká spoločnosť, nedávno oznámila, že zavedie možnosť pre cestovateľky, aby si vopred overili pohlavie svojho prísediaceho a podľa toho si vybrali svoje sedadlo.

Facebook/Indigo/

Očakáva sa, že táto nová a prelomová zmena začne na všetkých letoch IndiGo od augusta 2024. Spoločnosť denne vykoná 2-tisíc medzinárodných aj domácich letov vrátane Viedne a Budapešti. Je teda možné, že ňou budeš v budúcnosti letieť aj ty.

„IndiGo s hrdosťou oznamuje predstavenie novej funkcie, ktorej cieľom je spríjemniť cestovanie pre naše pasažierky. Zaviazali sme sa poskytovať všetkým našim cestujúcim jedinečný zážitok z cestovania a táto nová funkcia je len jedným z mnohých krokov, ktoré podnikáme na dosiahnutie tohto cieľa,“ cituje vyjadrenie leteckej spoločnosti CNN.

Nová funkcia leteckej spoločnosti je prvou svojho druhu a na internete sa stretáva so zmiešanými reakciami. „Je to dobrá voľba pre ženy, ale som zvedavý, ako si letecká spoločnosť poradí s mužmi, ktorí hovoria, že sú ženy,“ napísal jeden používateľ na platforme X. Ďalší používateľ vyzval na „bojkot“ a opísal nové opatrenie ako „diskriminačné a neúctivé“.

Objavuje sa však aj veľa pozitívnych správ a reakcií, ktoré spolu s aerolinkou dúfajú, že toto nové opatrenie poskytne ženám väčšiu bezpečnosť a pozitívnu zmenu v probléme obťažovania v lietadlách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 04:00