Letisko M.R. Štefánika BratislavaMarek Kmeť
StoryEditor

Bratislavské letisko je na vzostupe. Pribudli nové dovolenkové destinácie, tento rok prepravilo už pol milióna ľudí

Miroslav KamodyTASR20.06.2024., 11:30h

Milovníci cestovania sa môžu tešiť na ďalšiu nálož nových leteckých liniek. Bratislavské letisko tak ukazuje, že s ním rozhodne treba počítať.

Lajkuj Brainee.sk na

Bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika je na vzostupe a čoraz viac ukazuje, že Slováci nemusia automaticky hľadať letenky z viedenského Schwechatu. Len nedávno sme ťa informovali, že letisko pridalo nálož nových letov, teraz však pribudli ďalšie.

Ako informuje portál ta3, letisko počas júna ponúka sezónne pravidelné lety do obľúbených dovolenkových destinácií. Tieto lety prevádzkuje česká letecká spoločnosť Smartwings, celkovo počas leta ponúka až deväť pravidelných liniek.

image

Bratislavské letisko neprestáva prekvapovať. Po Istanbule predstavilo ďalšie nové linky do exotických destinácií

Nové lety

„Medzi týmito destináciami sú grécke ostrovy Rodos, Kréta, Korfu a Zakyntos. Okrem toho Smartwings zabezpečuje priame lety z bratislavského letiska do bulharského Burgasu, Larnaky na Cypre a do španielskeho letoviska Palma de Mallorca a späť,” píše portál.

Novinkou tejto sezóny sú pravidelné priame lety do Katánie na talianskej Sicílii, ktoré budú premávať raz týždenne. A to nie je všetko. „Od konca septembra budú môcť cestujúci využiť priame lety z Bratislavy bez medzipristátia do Kataru na Arabskom polostrove. Zabezpečí ich letecký dopravca Smartwings a do svojej ponuky ich zaradila cestovná kancelária Hydrotour,” informovalo letisko na svojej facebookovej stránke.

Lietať sa bude raz týždenne od 30. septembra 2024 do 6. januára 2025 a od 7. apríla do mája/júna 2025. Letisko dodáva, že cestovné kancelárie chystajú priame lety aj do ďalších vzdialených krajín – napríklad na thajský ostrov Phuket či ostrovy Maurícius a Zanzibar, do Mexika (Cancún), na Kubu (Holguín), do Vietnamu (ostrov Phu Quoc), Dominikánskej republiky aj Ománu, Bahrajnu či Dubaja.

Už pol milióna prepravených cestujúcich

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave od januára do konca mája tohto roka vybavilo na odletoch a príletoch celkovo 487 094 cestujúcich. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o nárast o osem percent.

Len počas tohtoročného mája využilo bratislavské letisko 128 677 pasažierov, čo je o štyri percentá viac ako vlani. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

image

Bratislava spúšťa novú linku do Istanbulu. Letenky sa najprv vyšplhali k tisícke, v máji však poletíš aj za pár eur

Najviac cestujúcich z Bratislavy lietalo počas prvých piatich mesiacov tohto roka do Londýna, Milána, do macedónskeho Skopje, ale aj do Dublinu, na Maltu či do Ríma. Z týchto destinácií cestujúci najčastejšie aj prilietali do Bratislavy, priblížila Demovičová.

Z bratislavského letiska sa od januára do mája uskutočnilo spolu 9 222 letov, je to o šesť percent viac ako v minulom roku. V máji letisko zaznamenalo dokopy 2 231 vzletov a pristátí, v tomto prípade však ide o medziročný pokles o štyri percentá.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 09:49