Kaščák sa ospravedlnil za účasť homofóbneho biskupa.TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Kaščák sa ospravedlnil za účasť homofóbneho biskupa. Zle som odhadol situáciu, hovorí

kov11.07.2022., 11:20h

Biskup Haľko bol nominovaný na Homofóba roka. Napriek tomu ponúkal svoje kňazské služby na najväčšom slovenskom festivale, ktorý sa hlási k liberalizmu.

Lajkuj Brainee.sk na

Na festivale Pohoda sa tento rok objavil aj neslávne známy biskup Haľko, ktorý tam ponúkal duchovné služby a možnosť spovede. Haľko sa v očiach slovenskej verejnosti zviditeľnil najmä svojimi homofóbnymi poznámkami.

Účasť homóbneho biskupa

„Druhý diel si nepozriem… lebo si myslím, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí.” To je veta, ktorá homofóbnemu biskupovi Jozefovi Haľkovi vyniesla nomináciu na tohtoročnú anti-cenu Homofób roka. Reagoval ňou na prvú epizódu nového seriálu z dielne RTVS s názvom Priznanie, ktorý je voľným pokračovaním hitu Hniezdo. O to väčším prekvapením bolo, že biskup už tretíkrát vystúpil na Pohode.

image

Príspevok Inštitútu ľudských práv

Facebook/inštitút ľudských Práv/

Jeho účasť na festivale vyvolala reakcie viacerých organizácií a aktivistov, ktorí mu na spovednicu vyvesili dúhovú vlajku. Viac sme o tom písali v tomto článku.

image

VIDEO Prezidentka diskutovala na Pohode: Závidíme vám ju, hovorí zahraničná návštevníčka

Kaščák sa ospravedlnil

„Mysleli sme si, že ukážeme, že sme výrazne tolerantnejší ako on. Jeho chuť prísť som považoval za istý druh odvahy a sebareflexie. V tomto uvažovaní som zle odhadol situáciu, čo považujem za chybu. Mám informácie, že v snahách o rozhovor zo strany zástupcov menšín nezaznel zo strany biskupa názor smerujúci k pochopeniu alebo tolerancii. To je pre mňa veľkým sklamaním. Neboli sme dostatočne citliví a mieru tolerancie sme priniesli až k tolerovaniu názorov, ktoré toleranciu porušujú príliš zásadným spôsobom. Ospravedlňujem sa všetkým ľuďom, ktorých sa to dotklo,“ cituje Kaščáka Denník N.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 01:35