Prezidentka Zuzana Čaputová diskutuje na 25. ročníku festivalu Pohoda.Adam Zvolenský
StoryEditor

VIDEO Prezidentka diskutovala na Pohode: Závidíme vám ju, hovorí zahraničná návštevníčka

Dominika Pacigová09.07.2022., 17:46h

Pozri si záznam z diskusie s prezidentkou. Taktiež ti prinášame vyjadrenia slovenských, ale aj zahraničných návštevníkov, ktorých sme sa pýtali na Zuzanu Čaputovú.

Lajkuj Brainee.sk na

Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpila na Pohode v roku 2019. V tom čase bola v úrade viac ako tri týždne. O rok neskôr sa z letiskovej veže prihovárala divákom Pohody in the Air. Diskutovala aj na tohtoročnom 25. ročníku festivalu.

image

Brainee na festivale Pohoda: Skvelé koncerty aj štýlové vítanie slnka. Večer odpálila unikátna dronová šou

Prezidentka sa vyjadrila k rôznym témam

EUrópa stage sa zaplnil stovkami návštevníkov Pohody. Prezidentku privítali veľkým potleskom. Zuzana Čaputová počas diskusie so Štefanom Hríbom prehovorila o tom, v čom ju zmenili tri roky prezidentovania, v čom sa podarilo a nepodarilo zmeniť Slovensko po vražde Jána a Martiny, prečo stojí plne na strane Ukrajiny, ako znáša urážky a hrubé útoky, či má motiváciu na ďalšie roky. Vyjadrila sa aj k tomu, v akom štádiu je jej rozhodnutie opätovne kandidovať na post hlavy štátu.

„Nemyslím si, že teraz je čas, kedy sa mám rozhodnúť. Aj v iných oblastiach svojho života sa rozhodujem vtedy, keď je pravý a správny čas, čo znamená, že samozrejme, je potrebné dať svoje rozhodnutie najavo dostatočne včas. Nemyslím si, že to musím urobiť teraz,“ uviedla počas diskusie, ktorú si môžeš pozrieť aj ty vďaka Zastúpeniu Európskej komisie na Slovensku.

Čo si myslia Slováci?

Názor vyjadrili aj slovenskí návštevníci Pohody. Reakcie oslovených na to, či by podľa nich mala Zuzana Čaputová opätovne kandidovať v prezidentských voľbách, boli priaznivé. Dôvod niektorých ťa však doslova prekvapí.

Priala by som si, aby sme Zuzanu Čaputovú mali aj my, hovorí Češka

Zahraničných návštevníkov, ktorých sa nám podarilo odchytiť, sme sa zas pýtali, či poznajú našu prezidentku a čo si o nej myslia. Ich reakcie si môžeš pozrieť v priloženej ankete.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:36