Alex si vyrobil vlastný oblek Iron ManaYouTube/ALEX LAB
StoryEditor

VIDEO Muž si splnil detský sen. Po rokoch tvrdej práce zhotovil funkčný oblek Iron Mana, ľudia zostali v nemom úžase

Miroslav Kamody27.09.2024., 08:00h

Trvalo mu to síce šesť rokov, ale výsledok je ohromujúci.

Lajkuj Brainee.sk na

Mnohí z nás aspoň raz v živote premýšľali, aké by to bolo, keby sme mali superschopnosti. A zatiaľ čo Spider-Man či Hulk sa z nás asi nikdy nestane, stále sú tu superhrdinovia, ktorými sa teoreticky môžeme stať. A jedným z nich je Iron-Man, ktorý sa spolieha čisto na svoj oblek. A presne taký si jeden muž postavil doma sám, píše portál Unilad.

Funkčný vodíkový oblek

Alex Burkan sa totiž pred šiestimi rokmi rozhodol vytvoriť kópiu jeho slávneho filmového/komiksového obleku. Všetko to začalo náčrtmi a malým hlineným modelom. A aj keď sa snažil zostať čo najviac verný predlohe, predsa len musel urobiť niekoľko kompromisov.

Napríklad sa mu nepodarilo vyrobiť skutočný oblúkový reaktor, a tak si urobil vodíkový. Vo videu zdieľanom na YouTube vysvetľuje: „Zostavil som niekoľko elektrolyzérov, ktoré rozdeľujú vodu na vodík a kyslík a vytvárajú vysokooktánovú zmes palivového plynu pre oblek.”

„Potom som si uvedomil, že elektrolyzér môže byť použitý nielen ako zdroj paliva, ale aj ako kompaktný, ale výkonný kompresor, čo znamená, že môže byť použitý na aktiváciu umelých svalov a iných pneumatických vecí.”

image

VIDEO Marvel ukázal trailer pre novú tímovku Thunderbolts*. Dokopy sa v nej dajú antihrdinovia, ktorých veľmi dobre poznáš

Ľudia zostali v nemom úžase

Potom sa pustil do testovania „plazmového pohonu a spaľovania vodíka“, aby umožnil reaktorom ovládať končatiny obleku. Svalové senzory tiež umožňujú ovládať oblek, vysvetľuje ďalšie video zdieľané na platforme X.

Táto technika odzrkadľuje prístup, ktorý použil Stark vo filme - jediný reaktor, ktorý pomáha ovládať všetky časti obleku a sila, ktorá sa za ním skrýva, nechala ľudí v nemom úžase. V komentároch mu odkázali, akí sú unesení výsledným oblekom. A my sme na tom rovnako.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. september 2024 08:23