Opitý český cyklista baví internetYouTube/Týdeník Policie
StoryEditor

VIDEO Opitý cyklista baví sociálne siete. V mene zákona to prijímam a fúkam, povedal na mol policajtovi

Antiyoutuber23.07.2024., 12:00h

Na sieťach sa šíri vtipná interakcia policajta s opitým cyklistom. Ten ráno silne pod vplyvom alkoholu nasadol na bicykel a vyšiel na cestu, kde sa zrazil s nákladným vozidlom a spadol z bicykla.

Lajkuj Brainee.sk na

Incident sa obišiel bez vážnych zranení. Celá vec sa odohrala priamo pred policajným vozidlom. Interakcia policajtov s pánom teraz baví ľudí na sociálnych sieťach, píše Matěj Čech z portálu Antiyoutuber.

Konverzácia opitých vodičov alebo cyklistov s políciou často prináša humorné situácie. Podnapití jedinci sa snažia ospravedlniť svoje konanie a vyhnúť sa trestu. To však neplatí pre nedávny incident v Česku na Pardubicku. Silne opitý muž tam zrejme na ceste z baru nasadol na bicykel a vydal sa brázdiť cesty Pardubíc.

V mene zákona to prijímam

V jednom okamihu sa rozhodol predbehnúť nákladné vozidlo, ktoré pred ním išlo. O neho však nemilo zavadil a z bicykla spadol na zem. Priamo za ním išlo policajné vozidlo, ktoré celú situáciu sledovalo a muža okamžite zastavilo. Policajti muža vyzvali na dychovú skúšku.

„V mene zákona vás vyzývam k dychovej skúške. Dlhý, plynulý výdych,“ hovorí policajt cyklistovi a prikladá mu k ústam alkohol tester. „V mene zákona to prijímam a fúkam,“ odpovedá mu muž a fúka do prístroja. Následne si zrejme uvedomuje, že je v stave, v ktorom by na bicykli nemal čo robiť.

image

Slovenský úrad varuje cestovateľov. Na dovolenke si dávaj pozor na vodu, surové mäso, kocky ľadu, ale aj zmrzlinu

Pokladá tak policajtovi vtipnú otázku. „Som schopný vôbec ísť na bicykli?“ pýta sa policajta. Ten mu ihneď odpovedá, že nie je. Cyklistovi bolo nameraných 2,90 promile alkoholu v krvi. Policajti ho tak odviezli do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenie a následne ho previezli na protialkoholickú záchytnú stanicu.

Pár pív a panákov

Pri výsluchu policajtom povedal, že mal niekoľko pív a panákov rumu. Koľko presne toho vypil a kedy s pitím prestal si však nepamätal. Teraz mu hrozí pokuta vo výške až do päťdesiatich tisíc korún (necelých 2-tisíc eur).

image

62-ročného opitého cyklistu zadržala polícia. Rekordérovi namerali 5,21 promile

Ľudia sa momentálne na TikToku bavia jeho vtipnými reakciami a otázkami, ktoré pokladal policajtovi. „To je niečo podobné ako: vy ste vodič? No, bol som‘,“ komentuje video jeden z ľudí na TikToku. „Tak máme v Pardubiciach aspoň pár normálnych opilcov,“ píše ďalší.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 12:54