Ilustračná fotka.Unsplash/raoul Croes/
StoryEditor

62-ročného opitého cyklistu zadržala polícia. Rekordérovi namerali 5,21 promile

mor27.02.2023., 16:00h

Starého pána priamo na ulici v Ilave zadržali policajti dopravného inšpektorátu z Trenčína. Keď cyklistu podrobili dychovej skúške, výsledok prekvapil aj samotných policajtov a cyklistu nazvali rekordérom.

Lajkuj Brainee.sk na

Incident sa stal v Ilave na Medňanského ulici. Za tento priestupok bude musieť muž zaplatiť - na výšku sankcie si však ešte počká. 

image

Zdravotník zabil pacientov, lebo sa cítil po opici zle. Do práce chodieval často opitý

Trenčianska polícia na svojom Facebooku pripomína, že rovnoako ako pre vodičov automobilu a iného motorvého vozidla, tak aj pre cyklistov rovnako platí zákaz požívania alkoholu. 

„Podľa zákona platí výnimka pre tých, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov. Množstvo alkoholu v ich organizme nesmie prekročiť hodnotu 0,24 mg/l (0,50 promile) vydýchnutého vzduchu. Mimo týchto území je tolerancia nulová,“ prízvukuje polícia.

V prípade, že cyklista požil viac alkoholu ako je stanovená hodnota, hrozí mu pokuta od 150 do 800 eur.  „Ak ste sa počas výjazdu zastavili na malé alkoholické občerstvenie a nie ste si istí, či ste prekročili povolenú hranicu, určite je bezpečnejšie vrátiť sa domov popri bicykli. Alkohol môže spôsobiť, že jazdou na bicykli ohrozíte nielen seba, ale aj svoje okolie a vaše konanie bude mať tragické následky,“ pripomína polícia na svojej facebookovej stránke. 

image

Nemajú ešte ani 15 rokov a už sú zavislí od alkoholu, vyplýva z prieskumu Národného centra zdravotníckych informácií

Pripomeňmi si však skutočného rekordéra v tomto obore. Jedná sa o mladého muža z dediny pri Trnave, ktorému na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení v nemocnici v krvi našli približne 7,3 promile alkoholu, informuje denník Sme. Tento prípad sa stal v roku 2001. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:48