Mama hotel je medzi mladými čoraz populárnejšíUnsplash/Tom Morel
StoryEditor

Muž rozhneval celý internet. Tvrdí, že práca na plný úväzok nie je pre neho a radšej bude žiť do 50-tky u rodičov

Miroslav Kamody23.09.2023., 13:00h

Slováci na tom vo všeobecnosti nie sú o nič lepšie. „Mama hotel“ opúšťajú v priemere až okolo 30-tky.

Lajkuj Brainee.sk na

Mnohí mladí majú pocit, že dospelosť je náročnejšia, ako by sa mohlo zdať. A preto často volia „radikálne lenivé” riešenia, ako sa s ňou vysporiadať. Ako informuje portál News9life, o veľký rozruch na internete sa postaral mladík, ktorý tvrdí, že už nikdy nebude pracovať na plný úväzok a radšej zostane žiť so svojou matkou až do svojej 50-tky.

image

ROZHOVOR: Príbeh 11-ročného génia. Dominik zarába servisom počítačov, sám cestuje po svete

Nikdy neplánuje odísť

Dôvod? Austrálčan Anthony Voulgaris, ktorý na sociálnej sieti TikTok vystupuje pod profilom @anthonyvoulgaris, si jednoducho „nemyslí, že práca na plný úväzok je pre neho“. „Áno, osobne nie, nie pre mňa. Rád by som tu sedel a uviedol dôvody, ale nie je ich veľa. Osobne si nemyslím, že sa to zhoduje s mojím presvedčením, viete, s mojím systémom viery. A nemôžete niekoho prinútiť, aby veril tomu, čomu veríte vy,“ hovorí.

Aj preto je rozhodnutý žiť v dome svojej mamy „tak dlho, ako bude môcť“. Najviac ľudí podráždilo to, ako pobyt v rodičovskom dome vníma. „Dostávam jedlo zadarmo, vždy mi má kto oprať – to je šťastie, veľa ľudí to nechápe – nikdy sa neodsťahujem. Ak tu môžem zostať do 50-tky, zostanem. Zotročujem týchto ľudí a budem v tom šťastne pokračovať.“

Okrem kritiky a vyslovenia obáv o súčasnú generáciu sa však objavili aj ľudia, ktorí Anthonyho podporili. Niektorí dokonca priznali, že sa vybrali rovnakou cestou a už sa nevedia dočkať, kedy sa rodičovský dom stane ich investičnou nehnuteľnosťou po tom, ako ho zdedia. Mladík nakoniec po vlne internetovej kritiky nahral video, v ktorom tvrdí, že všetko bol len vtip.

Na Slovensku na tom nie sme inak

Podobný trend je však viditeľný aj na Slovensku. Prieskum Eurostatu ukázal, že mladí ľudia v našej krajine zostávajú ďaleko za priemerom všetkých krajín Európskej únie vo výške veku pri odchode od rodičov. Ten predstavuje u žien 25,5 roka a u mužov 27,4 roka. 

image

Mama hotel je medzi mladými čoraz populárnejší

Unsplash/Roberto Nickson

Slovenky však rodičovské bývanie opúšťajú vo veku 29,5 roka, pri mužoch je to ešte horšie - až 32 rokov. Horšie sú na tom len Chorváti, ktorí z „mama hotela“ odchádzajú až ako 33-roční.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 10:03