Zápas v klietke o nadvládu nad sociálnymi sieťami.Twitter/terror_alarm/
StoryEditor

Zápas v klietke o nadvládu nad sociálnymi sieťami. Mark Zuckerberg odpovedal na výzvu Elona Muska

Michal Čiernik22.06.2023., 11:00h

Všetko sa to začalo vytvorením konkurencie pre Twitter od spoločnosti Meta. Studená vojna príspevkov na sociálnych sieťach však vygradovala do potencionálneho MMA zápasu.

Lajkuj Brainee.sk na

Človek by bol povedal, že v 21. storočí si budú mediálne známe tváre vybavovať spory medzi sebou inak, ako násilím. Keď sa však pozrieme na sledovanosť týchto „súbojov“, respektíve preferencie divákov, nemôžme sa čudovať. V dnešnej dobe, rovnako ako pred dvetisíc rokmi, je to nielen divácky atraktívne ale aj aj jedna z najlepších reklám.

Využiť to chcú aj najbohatší ľudia na svete. Prvý z výzvou prišiel šéf Twitteru Elon Musk ako reakciu na vytvorenie konkurenčnej sociálnej siete od spoločnosti Meta. „Som pripravený na zápas v klietke,“ zverejnil miliardár na Twitteri.

Nová platforma, ktorá je stále v testovaní a momentálne sa interne označuje ako Project 92 (hoci sa nakoniec môže nazývať „Threads“), bola vnímaná ako priama hrozba pre prežitie zmietajúceho sa Twitteru. „Vždy som si myslel, že Twitter by mala používať miliarda ľudí,“ povedal ironicky Zuckerberg počas nedávneho podcastového rozhovoru s Lexom Fridmanom.

image

Odpoveď generálneho riaditeľa Mety.

Twitter/culturecrave/

Odpoveď generálneho riaditeľa Mety na seba dlho nenechala čakať. Zuckerberg zareagoval odoslaním snímky obrazovky Muskovho tweetu s titulkom „pošli mi polohu“. To, že príspevok na jeho instagramovom účte v skutočnosti nie je vtip, potvrdila pre The Verge aj hovorkyňa Meta Iska Saric. „Ten príbeh hovorí sám za seba,“ povedala.

Po zverejnení tohto príbehu Musk odpovedal dvoma slovami: "Vegas Octagon." Potom na Twitteri napísal: „Mám taký skvelý ťah, ktorý nazývam ‘Mrož‘, kde len ležím na súperovi a nič nerobím.“

Pouličný bitkár proti majstrovi Jiu-Jitsu

Pokiaľ ide o konkrétny boj technologických miliardárov, 51-ročný Musk má nad Zuckerbergom navrch, pokiaľ ide o fyzické proporcie. Dokonca by mu mohla pomôcť jeho minulosť, keď vyrastal v Južnej Afrike, podľa neho sa tam totiž zúčastňoval „skutočných tvrdých pouličných bitiek“. Potom tu máme 39-ročného Zuckerberga, ctižiadostivého bojovníka MMA, ktorý už vyhráva turnaje Jiu-Jitsu. 

Bez ohľadu na to, kto by vyhral, ​​asi sa zhodneme na tom, že zápas Musk verzus Zuckerberg by bol jedným z najzábavnejších a možno aj najsledovanejším súbojom všetkých čias.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 16:39