Unsplash/Solen Feyissa
StoryEditor

Instagram prichádza o jednu z jeho najobľúbenejších funkcií. Swipe-Up končí už o pár dní

Miroslav Kamody24.08.2021., 14:06h
Sociálna sieť prišla s radikálnym rozhodnutím, s ktorým sa nie každý stotožní. Obľúbený Swipe-Up končí už 30. augusta.
Lajkuj Brainee.sk na

Instagram patrí k najpoužívanejším sociálnym sieťam na svete. Z galérie obrázkov sa stala veľká multimédálna platforma, ktorá sa po novom snaží zamerať aj na video obsah cez takzvané Reels. Okrem toho je však obľúbeným nástrojom pre veľké množstvo influencerov či firiem.

Tie najúspešnejšie profily, respektíve tie, ktoré dosiahli viac ako 10-tisíc sledovateľov, mali unikátnu možnosť používať Swipe-Up. Ide o „fíčurku”, vďaka ktorej sa po potiahnutí prsta otvoril externý link. Odpadávali tak problémy s dohľadávaním si webových odkazov cez inú aplikáciu.

Podľa najnovších zdrojov však Swipe-Up definitívne skončí. A bude to skôr, ako by si si možno myslel. Funkcia totiž nebude dostupná už od 30. augusta. Nahradiť ho majú Link Stickers, ktoré sú presne tým, čo si pod názvom predstavuješ. Do svojho príbehu si budeš môcť pridať nálepku s linkom, na ktorý si klikne každý, kto o to bude mať záujem. 

„Nálepka vyzerá a funguje rovnako ako ostatné (tj. otázka, anketa a poloha) a tvorcom poskytuje väčšiu kontrolu nad obsahom. Môžete prepínať do rôznych štýlov, meniť veľkosť a umiestniť ju kdekoľvek vo vašom príbehu, aby mala maximálny účinok,” bráni Instagram svoje rozhodnutie.

Mnohí však oponujú a tvrdia, že Swipe-Up bol omnoho elegantnejší a v príbehu na Instagrame pôsobil omnoho menej rušivo. Na záver ešte dodáme, že Link Sticker bude opäť len pre tie účty, ktorým sa podarí prekonať hranicu 10-tisíc followerov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:31