Už od začiatkov bola Angelina známa ako obrovská milovníčka detí - čo dokázala aj svojou rodinou. Je totiž biologickou mamou troch detí, pričom tri ďalšie si s hercom Bradom Pittom adoptovala. Svoj voľný čas a financie však venuje deťom po celom svete - do dnešného dňa totiž navštevuje Afriku, kde pomáha.shutterstock
StoryEditor

Angelina Jolie trhla rekord na Instagrame. Prvý príspevok venovala Afganistanu

red22.08.2021., 08:07h
Slávna herečka si založila súkromný účet na Instagrame. Sociálnu sieť plánuje využívať k popularizácii svojich charitatívnych projektov a podpore ľudských práv. Nasvedčuje tomu aj jej prvý príspevok, ktorý sa týka Talibanu a jeho správaniu sa v Afganistane.
Lajkuj Brainee.sk na

„Toto je list, ktorý mi poslala mladá Afganka. V túto chvíľu strácajú Afganci možnosť komunikovať na sociálnych sieťach a slobodne sa vyjadrovať. Preto som sa rozhodla prihlásil na Instagram a byť hlasom tých, ktorým sú odopierané základné ľudské práva,“ napísala Angelina Jolie k svojmu prvému príspevku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Angelina Jolie (@angelinajolie)

V tom zverejňuje list afganského dievčaťa, ktoré je vydesené, že bude musieť žiť pod nadvládou Talibanu. Herečka pridala na túto tému stories a taktiež odkaz na vlastný článok o kríze v Afganistanu, ktorý vyšiel v magazíne Time.

„Bola som na hraniciach Afganistanu dva týždne pred 11. septembrom a stretla som sa vtedy s ľuďmi, ktorí utekali pred Talibanom. Odvtedy ubehlo 20 rokov. Je mi zle z toho, že sa to deje znova. Že ľudia opäť utekajú zo strachu z toho, čo sa v ich krajine bude diať,“ píše Jolie, ktorá je od roku 2001 veľvyslankyňou OSN.

Odborníkov zaujalo najmä to, že za tri hodiny získala herečka cez 2,1 miliónov followerov, čo by mal byť nový rekord.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 18:13