Sociálna sieťTwitter/Rafael Navarrete
StoryEditor

Instagram im zablokovali, budú mať Rossgram. Rusko predstavuje vlastnú kópiu sociálnej siete

kov17.03.2022., 09:00h
Rusi vykradli dizajn Instagramu. Ktovie, či táto sociálna sieť určená len pre jediný štát sveta bude pre influencerov atraktívna.
Lajkuj Brainee.sk na

Ruský štátny komunikačný regulátor Roskomnadzor od pondelka zablokoval prístup k Instagramu. Došlo k tomu po tom, čo Moskva minulý týždeň obvinila jeho materskú spoločnosť Meta Platforms, že na svojich platformách umožňuje výzvy na páchanie násilia voči ruským občanom.

Instagram pritom v Rusku používalo 80 miliónov ľudí. Je teda jasné, že tento čin vyvolal u Rusov paniku, avšak tamojší tech podnikatelia už prišli s riešením. Predstavili totiž „Rossgram“, akúsi ruskú kópiu americkej sociálnej siete Instagram. 

Rossgram

Nová služba, známa ako Rossgram, sa spustí 28. marca a bude mať ďalšie funkcie, ako je crowdfunding a platený prístup k určitému obsahu, uviedla v stredu jej webová stránka.

„Môj partner Kirill Filimonov a naša skupina vývojárov už boli pripravení na tento obrat udalostí a rozhodli sme sa nepremeškať príležitosť vytvoriť ruskú obdobu populárnej sociálnej siete, ktorú milujú naši krajania,“ napísal na sociálnej sieti VKontakte Alexander Zobov, podnikateľ, ktorý údajne stojí za Rossgramom.

Rossgram Sociálna sieť Instagram/Proud Ukraine

​Ako informuje Yahoo News, služba bude spustená už 28. marca, zo začiatku sa k nej dostanú iba poprední blogeri a influenceri. Ostatným používateľom z Ruska bude následne sprístupnená v priebehu apríla.

​Túto správu určite uvítali aj viaceré ruské influencerky, ktoré zablokovanie Instagramu v ich krajine určite nepotešilo. Viac sme o tom písali v tomto článku.

Už podľa prvých obrázkov je vidieť, že ide o neskrývanú kópiu Instagramu, ktorá sa pravdepodobne Mete páčiť nebude.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:10