ReportérFacebook/Lan Thi Ngoc Trinh
StoryEditor

VIDEO Reportér z Kyjeva ohromuje internety. Výstup v šiestich jazykoch? Žiadny problém

kov23.02.2022., 12:00h
Niektorí ľudia dostali do vienka mnoho talentov.
Lajkuj Brainee.sk na

Reportér spravodajskej agentúry Associated Press Philip Crowther zaujal pozornosť miliónov ľudí. Dôvodom je fakt, že je hyperpolyglot. Týmto slovom, sa označujú ľudia, ktorí ovládajú šesť a viac cudzích jazykov.

Crowther z ukrajinského Kyjeva poskytuje živé vstupy pre rôzne televízne stanice v šiestich svetových jazykoch. Reportér plynule hovorí anglicky, nemecky, luxembursky, španielsky, portugalsky a francúzsky.

Virálne video

Naozaj slávnym sa Crowther stal vďaka Twitteru, kde zverejnil zostrih zo svojich televíznych vstupov. Video za deň nazbieralo viac ako 9 miliónov pozretí. Píše web Aktuálně.

Po tom, ako sa video stalo populárnym, sa reportér teší záujmu zo strany viacerých svetových médií. Niektorí komentátori na Twitteri zase píšu, že za svoj výkon by si zaslúžil dostávať šesťnásobný plat.

Reportér ľudí ohúril nielen znalosťou cudzích jazykov, ale aj bezchybné prízvuky vo všetkých jazykoch a schopnosť medzi nimi pohotovo „prepínať“.

„Španielsky hovorí s lepším akcentom ako polovica Španielov. Vrátane mňa," vtipkoval jeden z užívateľov na Twitteri.

V diskusii na Twitteri dokonca zazneli ponuky na sobáš alebo heslá typu „Philip Crowther za prezidenta".

Jeho zostrih sa dokonca objavil v populárnej televíznej šou komika Stephena Colberta.

Pôvodom britsko-nemecko-luxemburský novinár je známy svojou znalosťou cudzích jazykov. Počas svojej kariéry už stihol pracovať pre prestížne médiá ako Euronews, Voice of America, France 24 či nemecké RTL a špecializuje sa na politiku a medzinárodné vzťahy.

V súčasnosti žije v Spojených štátoch, kde pracuje ako zahraničný reportér v jednej z najväčších spravodajských agentúr sveta Associated Press.

Kto by nechcel, aby pre neho pracoval takýto šikovný človek?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:44