Obrovská mačkaTwitter/みわかづを
StoryEditor

Gigantická ruská mačka je hviezdou internetu. Má veľkosť malého dieťaťa

kov06.01.2022., 15:00h
Zoznám sa s Kefir. Slávnou mačkou z najväčšej krajiny sveta.
Lajkuj Brainee.sk na

Mačky sa ani veľmi nesnažia a aj tak ich milujeme. Internet je plný videí, fotiek či obrázkov obľúbených domácich miláčikov. Niektorí z nich vyniknú napríklad vďaka ich jedinečným či zvláštnym vlastnostiam, a kreativite či starostlivosti ich majiteľov.

Presne taký je aj prípad mačky menom Kefir, tá žije žije so svojou majiteľkou Yuliyou v Rusku. Kefir sa pravidelne objavuje na fotkách na Yuliynom instagramovom účte. Netrvalo dlho, a mačka zbúrala internety, práve vďaka svojej obrovskej veľkosti. Píše web Bored Panda.

Nežný obor

Kefir má momentálne jeden rok a deväť mesiacov, a váži viac ako 12 kilogramov. Aj keď je mačka už teraz obrovská, Yuliya očakáva, že ešte o niečo podrastie. „Je normálne, že tento druh rastie až do veku troch rokov," hovorí majiteľka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @yuliyamnn

Yuliya má mačku z chovnej stanice. Na prvý pohľad ju zaujala jej krásna biela srsť. Kefir už na začiatku odmietala jesť suché krmivo pre mačky, a Yuliya ju kŕmila iba mäsom a prírodným krmivom.

​Kefir patrí do druhu mainských mývalích mačiek, tie patria medzi jedno z najväčších mačacích plemien na svete. Hovorí sa im aj nežní obri, pretože vďaka svojej veľkosti si nemajú potrebu nič dokazovať a nevyhľadávajú konflikty. Aj Yuliya potvrdzuje, že Kefir má veľmi jemnú povahu.

Kefir Obrovská mačka Instagram/yuliyamnn

​Majiteľka hovorí, že jedinou nevýhodou údržby mačky je veľké množstvo srsti, ktorú Kefir necháva po dome. Napriek tomu je Kefir skutočným členom rodiny, a dokonca vždy sedí spolu s Yuliyou a jej rodinou pri stole, keď jedia. 

Ľudia ju považujú ju za psa

„Je zábavné, ako niektorí reagujú, keď vidia mačku, pretože je obrovská. Mnoho ľudí si najprv myslí, že je to pes,“ hovorí majiteľka gigantickej mačky. Porovnanie so psami však nie je úplne mimo, pretože mainské mývalie mačky bývajú veľmi hravé, dokážu sa dokonca naučiť aportovať loptičku, a majú miernu povahu.

Kefir Obrovská mačka Instagram/yuliyamnn

Yuliya hovorí, že Kefir je jemné mačiatko v tele mohutnej šelmy. „Je to super inteligentná mačka, a vytvára dobrú náladu v dome. Kefír nemňauká, nerobí neporiadok a neškodí nábytku. Naozaj dokonalá mačka," uzatvára majiteľka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 21:52