midas_x24/Instagram
StoryEditor

FOTO Najnovší hit Instagramu? Mačka so štyrmi ušami

ČTK21.11.2021., 10:21h
Mačiatko pomenovali po bájnom kráľovi Midasovi, sledujú ju desaťtisíce followerov. Zviera dokazuje, že byť iný je IN!
Lajkuj Brainee.sk na

Má štyri uši a na Instagrame je skutočné terno. Nejde o vymyslenú rozprávku, ale skutočné zvieratko, ktoré baví sociálne siete. Trpí vzácnou genetickou poruchou, čo z neho spravilo nesmierne zaujímavý úkaz. Sleduje ho 86 tisíc followerov a stále pribúdajú.

Majiteľka Canis Dosemeciová našla mačiatko v jednom z dvorov v tureckej Ankare. Boli pri ňom aj štyria súrodenci. Ak si bol niekedy v Turecku tak vieš, že je známe túlavými mačkami.

Na jednom z mačiatok však bolo niečo zvláštne, čo si Canis hneď všimla. Malé mača malo totiž štyri uši a zvláštne tvarovanú čeľusť. Dobrá žena si ho vzala domov aj zo strachu, že by kvôli zvláštnostiam nemuselo na ulici prežiť. Doslova mu zachránila život.

Pomenovala ho po kráľovi Midasovi, ktorý vládol v 8. storočí pred Kristom v Malej Ázii. Kráľ sa podľa gréckej povesti nedokázal uspokojiť so svojim bohatstvom a chcel, aby ho bohovia naučili premeniť na zlato všetko, čoho sa dotkne. Keď sa potom nešťastnou náhodou dotkol svojej dcéry, stala sa z nej zlatá socha. Bohovia potom Midasa potrestali tým, že mu nechali narásť oslie uši.

​Majiteľka odniesla mačiatko k zverolekárke, ktorá zistila, že mutácia neovplyvnila zdravie ani sluch zvieratka. Všetky štyri ušné klapky sú spojené so zvukovodom, povedala lekárka agentúre Reuters.

Mačiatko sa rýchle spriatelilo s dvoma zlatými retrívermi Zeyno a Suzi, ktorí v byte majiteľky žijú. Pred piatimi týždňami sa Canis rozhodla, že mačke spraví instagramový profil, na ktorom sa podelí s bežným životom svojho malého maznáčika. A ľuďom sa to veľmi páči!

„Niekomu pripadá desivá, ale väčšine sa páči,“ povedala mladá žena, ktorá dovysvetlila, že nechce v tejto ťažkej dobe len ulahodiť zvieracími fotkami ale dokázať, že ľudia sa inakosti nemajú báť, a že dokáže byť skutočne nádherná.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:43