TikTok je najnavštevovanejšou internetovou stránkou. Pokoril dokonca aj Google (ilu)Instagram.com/addisonraee, Instagram.com/charlie_dmeilio
StoryEditor

Prekvapivé prvenstvo. Google už nie je najnavštevovanejšou stránkou na svete, čo ho tromflo?

iDnesČTK23.12.2021., 16:00h
Sociálna sieť prekonala hranicu miliardy aktívnych používateľov mesačne.
Lajkuj Brainee.sk na

TikTok tak predbehol dokonca aj Google a stal sa najnavštevovanejšou internetovou stránkou na svete. Vyplýva to z údajov americkej spoločnosti Cloudflare. Trendom celého tohto roku bol vzostup návštevnosti sociálnych sietí. Informuje o tom český portál iDnes.cz.

Je to prvýkrát, čo spoločnosť ByteDance, majiteľ TikToku, získala víťazné miesto v rebríčku. Platforma na zdieľanie videí si oproti minulému roku polepšila o šesť priečok. Na treťom mieste za Googlom je Facebook, nasleduje Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter a WhatsApp.

TikTok teraz generuje na svojich stránkach väčšiu návštevnosť ako všetky služby Googlu dohromady, teda internetový vyhľadávač, mapy, preklady, správy, letenky a fotografie.

@charlidamelio

##duet with @brycehall @dixiedamelio ur up!! dc @sauxyyjay

♬ baby slowed - ૮₍ ˃ ⤙ ˂ ₎ა:

Popularita TikToku sa stupňovala postupne, prvýkrát mal najvyššiu dennú návštevnosť 17. februára. Niekoľkokrát porazil Google aj v ďalších mesiacoch. Symbolicky vyhral podľa spoločnosti Cloudflare v závere novembra, kedy TikTok vyhľadalo najviac užívateľov na Vďakyvzdania a hneď o deň neskôr na veľký výpredajový deň známy ako Black Friday.

Počas jediného dňa v roku, 2. februára, bol najnavštevovanejšou stránkou YouTube. Dôvodom bolo video barmskej cvičiteľky aerobiku, ktorá na pozadí nevedomky zachytila vojenský prevrat v krajine. Video sa začalo veľmi rýchlo šíriť a stalo sa základom pre memes a zaistilo tak YouTube na jediný deň prvenstvo, píše Cloudflare.

@eddisonrao

Happy birthday Addison! welcome to 21 years old❤

♬ πρωτότυπος ήχος - addison rae

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:48