Tvory z hlbín oceánu, ako postavičky z kreslených rozprávok.Twitter/rfedorstov, Comedy Central Press/
StoryEditor

FOTO Tvory z hlbín oceánu ako postavičky z kreslených rozprávok. Od morského slimáka Pikachu po sasanku zo South Parku

Michal Čiernik12.09.2023., 11:00h

Pozri si fotografie morských tvorov, ktoré sa nápadne podobajú na kreslené postavičky z obľúbených rozprávok.

Lajkuj Brainee.sk na

Na kultových rozprávkach ako Simpsonovci, South Park, či Pokémon si vyrastal určite aj ty. Vedel si však, že na dne našich oceánov sa nachádzajú tvory, ktoré sa nápadne podobajú na obľúbené kreslené postavičky z rozprávok?

Od ryby, ktorá sa podobá na Homera Simpsona, cez sasanku v tvare Kennyho zo Sauth Parku až po Sépiaka v reálnom svete. Je pravda, že pri niektorých budeš musieť zapojiť trošku predstavivosť, no niektoré podobnosti ťa určite zaskočia.

Skvelým príkladom je morská sasanka, ktorá sa až strašidelne podobá na spomínaného introverta Kennyho McCormicka zo South Parku.

O fotografiu podivného tvora sa podelil hlbokomorský rybár Roman Fedorsov. Ten hneď zbadal podobnosť s Kennym, ktorý vykúka zo svojej oranžovej bundy. „Zabili Kennyho! Bože môj! Zabili Kennyho,“ zažartoval na Instagrame.

V skutočnosti ide o sasanku - blízku príbuznú medúz a koralov. Tieto mäsožravé vodné živočíchy trávia väčšinu života na jednom mieste a čakajú, kým im cestu skríži planktón, ryby či dokonca kraby.

Keď sa naskytne príležitosť, sasanky vystrelia vlákna známe ako "nematocysty", ktoré úplne paralyzujú ich nič netušiacu korisť.

Celý zoznam morských tvorov ako z kreslených rozprávok nájdeš v našej galérii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:04