Animatronik Donalda Trumpa je v skutočnosti len prerobená Hillary ClintonTwitter/Kotaku
StoryEditor

Donald Trump je Hillary Clinton. Vývojár potvrdil, že robota v Disneylande po voľbách len narýchlo prerobili

Miroslav Kamody29.06.2023., 12:00h

Jedna z najväčších záhad Disneylandu je, zdá sa, vyriešená. Animatronik prezidenta Donalda Trumpa je v skutočnosti len prerobená Hillary Clinton, ktorú spoločnosť vo voľbách favorizovala.

Lajkuj Brainee.sk na

Na internete nájdeš rôzne bizarné teórie. Ich overenie je však často nemožné, prípadne ide o čisté konšpirácie, ktorým ľudia veria aj bez toho, aby si zaujímala skutočnosť. Ako však informuje portál Gizmondo, jedna z najpodivnejších teórii z Disneylandu môže byť skutočne pravdivá.

Alex Goldman, bývalý moderátor kedysi slávneho, dnes už neexistujúceho podcastu Reply All, možno práve rozlúštil kód, či spoločnosť Disney skutočne nahradila kožu robota Hillary Clinton kožou Donalda Trumpa.

image

Súd uznal Trumpa za vinného zo sexuálneho útoku na novinárku. Nahnevaný exprezident USA sa odvolal

Situáciu hasili na poslednú chvíľu

Goldman túto neoverenú teóriu skúmal na svojom Substacku, platforme predplatených newsletterov. Pôvodný príbeh hovorí o tom, že keď spoločnosť tesne pred voľbami v roku 2016 pripravovala aktualizáciu svojej Sály prezidentov vo Walt Disney World, predstavitelia stavili na víťazstvo Hillary Clinton.

Disney preto začalo vytvárať animatronickú postavu Cilntonovej, ktorá mala sedieť medzi prezidentmi, ktorí viedli USA pred ňou. Potom ale prišiel 8. november a za prezidenta bol zvolený Donald Trump. Goldman tvrdil, že v dôsledku tohto prekvapivého vývoja Disney len narýchlo prestavalo animatronika Clintonovej na Trumpa, čo je však už hneď na prvý pohľad vidieť.

„Nie som frenológ ani nič podobné, ale na tvári robota Donalda je niečo jedinečne hillaryovské. Je to viditeľné najmä v očiach, ktoré sú oveľa jasnejšie a otvorenejšie, ako sú zvyčajne Trumpove, a v okolí úst. Spôsob, akým sa tvorí koža pozdĺž línie čeľuste po oboch stranách brady, veľmi veľmi pripomína Hillary. Tá má tiež oveľa guľatejšiu tvár ako Donald, rovnako ako Trumpov robot,” napísal Goldman.

Ak vyhrá Trump, sme v háji

Jeho tweet sa stal virálnym (dnes je už však zmazaný), a zareagoval mu naň do súkromnej správy anonymný Disney Imagineer, aby jeho teóriu potvrdil. Podľa tohto zdroja sa po zvolení nového prezidenta expozícia na niekoľko mesiacov zatvorí, aby sa vytvoril nový robot a získala sa nahrávka, na ktorej prednáša svoj príhovor.

image

Temná strana obľúbených Disney piesní: Rasistický kontext či podporovanie stereotypov

Keďže tvorba jedného animatronika môže trvať celé mesiace, niekedy dokonca aj roky, spoločnosť Disney sa snažila tento čas skrátiť a už pol roka pred voľbami začalo pracovať na Hillary. Keď sa údajne jeden stážista spýtal 3D umelca, čo by sa stalo, keby vyhral Trump, a on sa zasmial a povedal len: „Potom sme v háji,” citoval svoj zdroj Goldman.

Fandili jej

V tom čase boli misky váh skutočne viac naklonené Hillary. Liberálny a rodinne orientovaný vtedajší prezident spoločnosti Disney Bob Iger bol dokonca Clintonovej fanúšikom a v lete pred voľbami pre ňu v Hollywoode zorganizoval finančnú zbierku.

Za predpokladu, že tento zdroj je skutočne Imagineer, ktorý pracoval v spoločnosti Disney počas volieb v roku 2016 (a Goldman tvrdí, že tento zdroj čo najlepšie preveril), zdá sa, že prípad je uzavretý.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 04:30