Ilustračná fotografia zo stanice v Košiciach. Tasr/františek Iván/
StoryEditor

V ústave sa od náboženstva dištancujeme, na Hlavnej stanici v Bratislave bude spoveď. Veriaci sa môžu vyrozprávať Haľkovi

mor04.04.2023., 13:00h

Železnice Slovenskej republiky ponúknu cestujúcim počas Veľkej noci nevídaný benefit. Na Hlavnej vlakovej stanici v Bratislave sa budú môcť vyspovedať.

Lajkuj Brainee.sk na

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na sociálnych sieťach zverejnili správu, v ktorej cestujúcim oznamujú možnosť svätej spovede v priestoroch Hlavnej stanice v Bratislave. Náboženský úkon bude viesť rímskokatolícky pomocný biskup a nominant na cenu Homofób roka Jozef Haľko. 

image

Odluku cirkvi od štátu chce 61 % Slovákov. Za sú nielen mladí, ľuďom najviac vadia názory o právach sexuálnych menšín

Na toho si môžno ešte spomínaš z minuloročnej Pohody. Na festival prišiel len tesne po tom, čo skoro vyhral v ankete Homofób roka 2022 a taktiež aj po svojom kontroverznom vyhlásení ohľadne seriálu RTVS Priznanie, v ktorom boli queer postavy. (Celý článok si môžeš prečítať na tomto odkaze.)

Vtedy vo videu na Facebooku vyhlásil: „Druhý diel si nepozriem... lebo si myslím, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí.” Následne obvinil RTVS z manipulácie diváka. 

Na najväčší festival na Slovensku prišiel vtedy taktiež rozdávať sviatosť zmierenia a bol s tým úplne v pohode aj napriek kontroverzným vyhláseniam na adresu LGBTI+ ľudí. Aktivisti a aktivistky mu protestne na búdku, v ktorej spovedal, pripevnili dúhovú vlajku. 

image

Princ William na návšteve v Poľsku všetkých prekvapil. Užil si večer v LGBTI+ bare so zamestnancami kráľovského paláca

A Haľkova epopeja bude pokračovať aj na Hlavnej stanici. Spovedať sa bude vo štvrtok 6. apríla od pol 12:30 do 15:30 a následne v piatok 7. apríla od 9:00 ráno do 12:00. Pričom sviatosť sa bude vykonávať v salóniku na 1. nástupišti. 

ŽSR sa však - možno úmyslene - vyhli oficiálnemu názvu miestnosti, ktorá sa na tomto nástupišti nachádza, a síce ide o "Salónik pre rodiny s deťmi s priestorom na kojenie". Haľko tak očividne našiel záľubu v spovedaní v kontroverznom teréne.

Pod príspevkom ŽSR na Facebooku sa nakopili zväčša negatívne komentáre, ktoré iniciatívu národného prepravcu ostro kritizovali.  "Podľa mňa je fakt nevhodné cirkevnými aktivitami zaberať salónik pre rodiny s deťmi a pokoj pri kojení. Vidno koho si vážite viac, hlavne, že tá istá cirkev toľko hovorí o podpore rodín," komentovala Z. 

image

Prišiel si do Bratislavy na výšku a nepodarilo sa ti nájsť si kamošov? Máme tipy, kde môžeš spoznať nových ľudí

M. zase prišiel s návrhom, ktorý by viacerým cestujúcim doprial okrem pohodlia aj pokoj v duši: "Čo tak radšej ponúknuť službu: Možnosť čakania na vlak v noci bez toho, aby ste z Hlavnej stanice vykopli cestujúcich na ulicu?"

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:37