Nový horor M3gan zarobil len za prvý víkend okolo 30 miliónov eur.Twitter/mcumagik/
StoryEditor

Horor M3gan priniesol novú vraždiacu bábiku. Za prvý víkend zarobil trojnásobok peňazí, ktorý minuli na tvorbu filmu

Michal Čiernik09.01.2023., 16:00h

Nový horor podľa príbehu Jamesa Wana otriasol počas otváracieho víkendu kinosálami. A to mal premiéru len v Spojených štátoch.

Lajkuj Brainee.sk na

M3gan sa dostal do amerických kín v piatok (6. januára), u nás vyjde ikonicky piatok trinásteho. Film režíruje Gerard Johnstone a scenár napísala Akela Cooper, ktorá pracuje aj na pokračovaní The Nun2. Ako producenti sa predstavili už spomínaný James Wan, ktorý pracoval na sérii The Conjuring či Insidious a doplnil ho Jason Blum, ktorý stojí za sériou Paranormal Activity alebo The Purge.

M3gan je strašidelná bábika veľmi podobná Annabelle, The Boy či Chucky bábike. Táto hračka však nie je posadnutá, je to inteligentný robot, ktorý je navrhnutý ako spoločník dieťaťa a pravá ruka rodičov. Bábiku navrhla Gemma (Allison Williams), špecialistka na umelú inteligenciu v hračkárskej spoločnosti, píše portál Unilad.

Keď sa však Gemma náhle stane opatrovateľkou svojej osirelej osemročnej netere Cady (Violet McGraw), využije svoj nový prototyp v praxi, pretože je v práci dosť zaneprázdnená. Samozrejme že kombinácia strašidelnej bábiky, ktorá má prístup na internet a dieťaťa vo filme nemôže priniesť nič dobré. A z obľúbenej hračky sa aj v tomto prípade stane vraždiace monštrum.

Vo filme si zahrali aj Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, Jen Van Epps, Lori Dungey a Stephane Garneau-Monten.

Napriek tomu, že mal rozpočet iba takmer 12 miliónov eur, M3GAN počas otváracieho víkendu zarobil v prepočte vyše 30 miliónov eur a umiestnil sa hneď za novým Avatarom, uvádza Variety. Film ešte nebol vydaný na medzinárodnej úrovni, ale vzhľadom na tieto čísla sa očakáva, že bude mať obrovský celkový zisk.

image

Stranger Things či House of Dragon? Pozri si, kto kraľuje rebríčku najdrahších seriálov roku 2022

Okrem pozitívnych recenzií od divákov je film chválený aj kritikmi, dokonca dosiahol pôsobivých 93 percent na Rotten Tomatoes. „Je to strašidelné a komické hororové šialenstvo, ktoré prináša viac smiechu ako skutočného vydesenia,“ pochválila film Carla Hay z Culture Mix za bezproblémové zmiešanie viacerých filmových žánrov.

image

Svet komiksov: Vznik Supermana, Batmana, Kapitána Ameriku či Wonder Woman. Pozri sa, ako vyzeral Zlatý vek komiksov

„Film Gerarda Johnstonea je dôkazom toho, že v roku 2023 Chucky a Annabelle nepotrebujú zlého ducha na posadnutie, potrebujú len nekonečný prístup k internetu,“ napísala Spisovateľka Washington City Paper Sarah Marloff, podľa ktorej M3GAN splodil iný typ darebákov, ktorých si moderné publikum zamiluje. Zatiaľ čo Aurora Amidon z časopisu Paste Magazine označila mrazivého AI robota za „jednu z najväčších hororových ikon posledných rokov“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:41