Biskup sa zamiloval do autorky erotických románovfacebook.com/Of Course, I Could Be Wrong, facebook.com/MA Azi
StoryEditor

Biskup nenávidel homosexuálov. Teraz vymenil lásku k Bohu za spisovateľku erotických románov

Radka Rosenbergová11.09.2021., 11:00h
Španielsky biskup Xavier Novell vystúpil z cirkvi len minulý mesiac. Rímskokatolícki predstavitelia vtedy nechceli verejnosti poskytnúť podrobnosti.
Lajkuj Brainee.sk na

Xavier Novell sa stal biskupom v katalánskej Solsone ako 41-ročný a bol tak najmladším v Španielsku. Získal si obrovskú popularitu, najmä vďaka radikálnym názorom proti interrupciám či homosexualite, píše portál BBC. Podporoval takzvanú konverznú terapiu pre homosexuálov - čo znamená, že sa ich snažil "vyliečiť" z homosexuality. 

Mnohých jeho rozhodnutie vystúpiť z cirkvi prekvapilo, viackrát sa vraj stretol s vatikánskymi predstaviteľmi aj so samotným pápežom. Vraj mal na to osobné dôvody. Nakoniec vyplávalo na povrch, že sa zamiloval do rozvedenej Silvie Caballolovej, psychologičky a spisovateľky erotických románov. To mnohých šokovalo. Teraz si vraj hľadá prácu v Barcelone ako agronóm. 

Knihy autorky Silvie Caballolovej - trilógia Amnézia či najnovšia kniha El infierno en la lujuria de Gabriel (preložené ako Peklo v Gabrielovom hriechu), sú veľmi kontroverzné. Caballolová podľa vydavateľstva Lacre vraj prevracia chápanie etiky a morálky.

V jednom z jej diel sa čitateľ dostáva do kontaktu so sadizmom, šialenstvom a žiadostivosťou zároveň. Autorka sa tiež čitateľov pýta: „Čo sa stane, ak je príťažlivosť silnejšia ako akýkoľvek morálny kódex alebo sociálny tlak?“ Okrem toho tu zobrazuje boj medzi dobrom a zlom, Bohom a Satanom. 

Obaja sa k tejto téme odmietli vyjadriť. Španielsky portál Religión Digital však 52-ročného biskupa citoval slovami „Zamiloval som sa a chcem urobiť správnu vec.“ Xavier sa bráni, vraj sa funkcie vzdal z osobných dôvodov. 

Tento incident opäť nastolil otázku celibátu v cirkvi. V predchádzajúcich rozhovoroch Xavier Novell priznal, že sa v mladosti zamiloval do osemnásťročného dievčaťa a plánoval sa oženiť a vychovávať deti. Neskôr sa však vydal úplne inou cestou. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 16:23