Škorpión, ktorého našla Sofia v balíku, patrí k druhu Olivierus martensii, známeho aj ako čínsky škorpión.Bbc/Sofia Alonso-mossinger/
StoryEditor

Móda, ktorá štípe - a to doslova! Dievča si našlo v objednávke Shein živého škorpióna

Sarah Dobiašová17.10.2024., 10:00h

Pre väčšinu z nás je otváranie balíkov bežnou záležitosťou. No pre 18-ročnú študentku Sofiu Alonso-Mossinger z Anglicka sa táto každodenná skúsenosť zmenila na horor.

Lajkuj Brainee.sk na

„Otvorila som vonkajší obal, niečo sa pohlo, a pomyslela som si: Čo to je?“ spomína Sofia na šokujúci moment, keď si otvárala balík z internetového obchodu Shein. „Najprv som si myslela, že je to hračka, a potom sa to pohlo,“ dodáva. Keď si uvedomila, že medzi jej topánkami je živý škorpión, rýchlo zatvorila tašku, vyniesla ju z izby a v panike zavolala svojich spolubývajúcich, ako informuje portál BBC.

„Myslela som si, že snívam,“ priznala Sofia a dodala, že aj keď sa nebojí pavúkov, škorpión v jej izbe bol predsa len úplne iný zážitok. 

Jej spolubývajúci sa zmobilizovali a s pomocou kuchynských klieští premiestnili škorpióna do plastovej nádoby. I keď sa priznali, že mali obavy, pretože nevedeli, do akej miery je tento škorpión jedovatý. 

@bbcnews Bristol Uni student Sofia said she and her housemates were "not exactly buzzing" to have a scorpion in their flat. Shein has been contacted for comment and says it‘s looking into the incident. #Shein #Scorpion #BristolUni #BristolUniversity #Student #Students #Flatmates #Bristol #University #Uni #UniLife #StudentLife #OnlineShopping #News #BBCNews ♬ original sound  - BBC News

Chris Newman z Národného centra pre starostlivosť o plazy (NCRW) vysvetlil, že podobné prípady nie sú vôbec ojedinelé: „Tento škorpión patrí k druhu Olivierus martensii, známeho aj ako čínsky škorpión. Jeho bodnutie by pre dospelého človeka znamenalo len veľmi nepríjemný deň.“ 

image

Druh škorpióna Olivierus martensii.

Wikipedia/olivierus Martensii/

Spoločnosť Shein už začala tento incident vyšetrovať. „Naše tímy na mieste skontrolovali proces balenia zásielky a vykonali kontrolu tovaru v našom sklade. Potvrdili, že boli dodržané všetky štandardné prevádzkové postupy,“ uviedla firma.  

Shein je známa firma, ktorú kritizujú za ničenie planéty, a teraz sa zdá, že si vyslúžila pozornosť aj za svoje „planetárium“ s prekvapeniami.
 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. október 2024 12:31