Donald Trump predstavil vlastné teniskyProfimedia
StoryEditor

FOTO Najškaredšie tenisky na trhu? Trump uviedol vlastný model v zlatej farbe, pýta si zaň stovky dolárov

ČTK19.02.2024., 10:00h

Priaznivci Donalda Trumpa si teraz môžu za 399 dolárov zaobstarať topánky v štýle amerického exprezidenta. A komu by to nestačilo, môže k nim pridať napríklad špeciálnu Trumpovu kolínsku za 99 dolárov. Informuje o tom dnes agentúra AP, podľa ktorej Trump topánky v sobotu predstavil na veľtrhu tenisiek vo Filadelfii.

Lajkuj Brainee.sk na

Sedemdesiatsedemročného politika, ktorý je pravdepodobným kandidátom republikánov do novembrových prezidentských volieb, na veľmi netypickej zastávke v rámci predvolebnej kampane privítali kombinácia jasotu a hlasného bučania. „V tejto miestnosti je veľa emócií,” poznamenal Donald Trump, keď sa topánkami pochválil.

„Je to niečo, o čom som hovoril 12, 13 rokov. A myslím, že to bude veľký úspech,” verí vysokej obuvi nazvanej „Nikdy sa nevzdávaj”. Členkové športové topánky sú uvedené v lesklej zlatej farbe s veľkým písmenom T na boku a náčrtkom americkej vlajky na zadnej strane.

image

Zverejnili dokumenty o predátorovi Epsteinovi. Potvrdzujú stretnutia s Trumpom, princom Andrewom aj Michaelom Jacksonom

Pre skutočných patriotov

Firma, ktorá topánky predáva, ich propaguje ako tenisky pre „skutočných patriotov”, „pre cieľavedomých, ktorí nepoznajú slovo vzdať to”. „Odvážne, zlaté a tvrdé, ako aj prezident Trump,” píše tiež o obuvi, ktorá má byť dostupná v obmedzenom množstve 1 000 párov.

Na webe spoločnosti, ktorá vraj nie je napojená na Trumpovu kampaň, sa dá zaobstarať aj kolínska voda „Víťazstvo 47” nazvaná v narážke na to, že ak Trump tohtoročné voľby vyhrá, stane sa 47. prezidentom USA. Kolínska v zlatej fľaške, na ktorej vrchu je malá Trumpova busta, je vraj charakteristickou vôňou sily a úspechu pre rozhodných a odvážnych.

Stámiliónové pokuty

Ako poznamenáva AP, Trump propagáciou topánok môže cieliť na mladších a menšinových voličov, ktorí inak nepatria k jeho typickým podporovateľom. Návšteva veľtrhu vo Filadelfii prišla deň po tom, ako sudca v New Yorku uložil Trumpovi a jeho firmám pokuty v celkovej výške vyše 350 miliónov dolárov za zveľaďovanie hodnoty majetku v komunikácii s bankami a poisťovňami.

Takmer 90 miliónov dolárov potom má exprezident zaplatiť novinárke Jean Carrollovej za to, že ju pred rokmi sexuálne napadol, a potom ju v tejto súvislosti ohováral. Podľa agentúr nateraz nie je jasné, či bude Donald Trump schopný sumu uhradiť zo svojich úspor.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:53