Štýlová bunda do extrémnych horúčav má chladiaci systém poháňaný pivom.Tiger Beer/
StoryEditor

Máš rád pivo a je ti horúco? Vynašli bundu, ktorá obsahuje chladiaci systém poháňaný pivom

Michal Čiernik19.09.2023., 13:30h

Na prvý pohľad vyzerá ako obyčajná zimná vetrovka. V skutočnosti je určená na leto, pretože vo svojich útrobách skrýva futuristický chladiaci systém.

Lajkuj Brainee.sk na

Tiger Beer spojil svoje sily s módnym návrhárom Izzym Du, aby vytvorili nezvyčajnú bundu, ktorá bola odhalená pred jesenným Parížskym týždňom módy.

Na povrchu vyzerá Tiger Summer Puffer ako celkom štandardná bunda s jasne oranžovými vrstvami vypchávok. Čo však zvonku nevidieť, je sieť plastových trubíc ukrytých vo vnútri. Tieto hadice sú naplnené vodou, ktorá sa chladí pomocou studeného piva.

Zníži teplotu až o päť stupňov

„Rúry sú v kontakte s kľúčovými bodmi na koži, čím dokážu ochladzujú telo až o  5 stupňov Celzia“, tvrdí Tiger.

„Inšpirovaní tou istou technológiou, ktorá udržuje astronautov v chlade pri extrémnych teplotách, sme vyskúšali rôzne návrhy chladiacich systémov, z ktorých každý robí bundu efektívnejšou pri udržiavaní chladu čo najdlhšie,“ povedal Masashi Kawamura, technologický riaditeľ spoločnosti Whatever. Co., kreatívne štúdio, ktoré vytvorilo technológiu.

„Pred pristátím na konečnom mechanizme sme testovali rôzne umiestnenia rúrok, materiály rúrok, návrhy nádrží na vodu a elektronické zapojenie,“ vysvetľuje Kawamura.

image

Barbie plní pulty fast fashion obchodov ako nikdy predtým. Za ružovým trendom sa skrýva temné pozadie

Futuristický kabát bude vystavený počas týždňa módy v Paríži, aj keď nie je jasné, kedy a či vôbec sa dostane do predaja. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 12:31