Internet reaguje na zmeny k 13. dôchodkomFacebook/Zomri
StoryEditor

GALÉRIA Internet reaguje na rozhodnutie o 13. dôchodkoch. Kde nie sú peniaze, tam zostal aspoň humor a memečka

Miroslav KamodyTASR08.11.2023., 13:00h

Nielen Erik, ale aj Tomáš sa postarali o to, že najdiskutovanejšou témou na slovenskom internete sú momentálne 13. dôchodky. Tie nielenže dôchodcovia tento rok neuvidia, ale ešte aj budú nižšie a zrejme zo sebou stiahnu aj neziskové organizácie, z ktorých časť sa venuje práve dôchodcom.

Lajkuj Brainee.sk na

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD) v utorok na tlačovej konferencii predstavil zmenu, ktorú plánujú vo vyplácaní rodičovského dôchodku. Ten by po novom nemal byť vyplácaný cez odvody, ale deti by mohli svojim rodičom prispieť poukázaním dvoch percent daní z príjmov fyzických osôb.

Tomáš tiež predstavil nový spôsob vyplácania 13. dôchodku, od budúceho roka bude kritériom pre jeho výpočet priemerný dôchodok za celý predchádzajúci rok. Toto rozhodnutie sa stretlo s veľkou vlnou kritiky naprieč celou spoločnosťou. Je totiž možné, že výmena rodičovského dôchodku za 13. skrz dve percentá z dane bude znamenať jeho zníženie o stovky eur.

image

Šimkovičová je ministerka len pár dní, no už je na smiech. Do Česka poslala list, ktorý by neprešiel ani na základnej škole

Okrem toho ide o veľkú facku pre mimovládne organizácie (žiadny Soroš, ale napríklad revúcka Nemocnica s poliklinikou či nezisková organizácia Plamienok) príde o drvivú časť príspevkov od ľudí. A to rozbrojoch medzi deťmi a rodičmi ani radšej nehovoríme.

Kde ale nie sú peniaze, tam zostal aspoň humor a memečka. Vybrali sme pre teba tie najlepšie, ktoré sme na internete našli. Cez slzy sa tak môžeš aspoň na chvíľku zasmiať. Čo iné nám nakoniec ostáva, všakže.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:32