Kapitán v zálohe bude možno predsa len ešte zrecyklovaný. Tasr/jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

GALÉRIA Návrat Andreja Danka do politiky nie je taký nereálny. Prichádza aj nová várka memečiek

morLukáš Kovalčík03.05.2023., 17:20h

Strana expredsedu parlamentu Andreja Danka sa v nedávnych prieskumoch drží tesne pred bránami do parlamentu. Je možné, že sa Andrej Danko vráti na scénu?

Lajkuj Brainee.sk na

Danko už nejakú dobu nie je v parlamente, no s aktívnou politikou neskončil. Stále je predsedom mimoparlamentnej SNS a čas od času navštevuje rôzne média, kde sa snaží napravovať svoju reputáciu plagiátora a politika so zmätočným vyjadrovaním.

image

Tradične v kroji či na futbale v Anglicku. Aj takto slávia slovenskí politici veľkonočné sviatky

Často sa mu to aj darí, pretože jeho verbálny prejav sa zlepšil a problémy súčasnej vlády pri riešení pandémie covid-19 môžu u časti ľudí vytvárať akúsi nostalgiu za časmi, keď sme mali trochu iné problémy - a súčasťou tých časov bol práve Andrej Danko. 

V rokoch 2016 až 2020 bola jeho strana SNS súčasťou koalície so stranami Smer-SD, Most-Híd a Sieť. Vládli spolu štyri roky a navzájom sa označovali za prirodzených partnerov. Preto nie je vylúčené, že by sa Danko so Smerom nepokúsil spojiť znova. 

Je známe, že medzi voličmi smeru má Danko istú popularitu. Včera sa dokonca osobne zúčastnil protestu v Rimavskej Sobote, ktorý zvolala práve strana Smer-SD. Na pódiu sa rozhovoril o tom, že SNS a Smer môžu byť základom koalície nielen v komunálnych voľbách, ale aj základom novej vlády.

image

Andrej Danko si kvôli Viktorovi Orbánovi vyholil hlavu. Chváli sa tým na sociálnych sieťach

Predseda SNS absolvoval s predsedom Smeru Robertom Ficom minulý mesiac spoločné rokovanie, informoval o tom denník Pravda. Pozvaný bol aj predseda Hlasu Peter Pellegrini, na samotné stretnutie však neprišiel. Danko sa vyjadril, že SNS sa na blížiace sa predčasné parlamentné voľby pripravuje zostavením silnej kandidátnej listiny, ktorá bude obsahovať mená viacerých predstaviteľov menších subjektov, s ktorými sa spája. Romana Tabák v nej nebude, avizoval. 

Danko reagoval aj na otázku, prečo s Tabák nerokuje o prípadných podmienkach. „Som zodpovedný za kandidátku, spájam národné a kresťanské sily, ktoré sú dlhodobo národné a kresťanské. Ale pani Tabák pracovala s Kollárom, aj Matovičom a SNS nie je Noemova archa, kde príde každý, keď sa rozhodne,“ znie Dankove vyhlásenie.

S kým je však Danko ochotný spolupracovať viac, je už spomínaný Peter Pellegriny. Predseda SNS očakáva, že sa s lídrom Hlasu bude viesť dialóg zvlášť, píše denník Pravda. Danko verí, že aj keď Hlas so Smerom súperia o voliča, budú musieť udržiavať vzájomnú komunikáciu a to najmä pred voľbami. 

image

Prieskum dôveryhodnosti jasne ovládol Peter Pellegrini. Matovič je na úplnom dne, nedôveruje mu až 91 % ľudí

Avšak podľa informácií tvnoviny.sk Danko na Pellegriniho nemá ani číslo, čo sám priznal. Prípadné snahy kapitána v zálohe o dohodnutie stretnutia sa tak budú značne komplikovať. Kto však uvažuje o spojení, je KDH - hnutie pripúšťa, že táto téma nemusí byť predčasne zamietnutá. Eduard Heger sa odpovediam vyhýba. 

„Čaká nás množstvo spoločných akcií, čaká nás debata v odborných prienikoch,“ vyhlásil Andrej Danko, ako uvádza portál tvnoviny.sk. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 11:07