Aj takto slávia slovenskí politici veľkonočné sviatky.Facebook/branislav Gröhling - Vzdelanie Je Budúcnosť Krajiny, Andrej Danko - Predseda Sns, Boris Kollar/
StoryEditor

Tradične v kroji či na futbale v Anglicku. Aj takto slávia slovenskí politici veľkonočné sviatky

Michal Čiernik10.04.2023., 13:00h

Eduard Heger aj Boris Kollár si uplietli vlastné korbáče. Gröhling bol na predĺženom víkende v Taliansku. Pozri, ako si naši politici užívajú Veľkú noc.

Lajkuj Brainee.sk na

Predĺžené víkendy v zahraničí, ale aj tradične na Slovensku v kruhu rodiny. Slovenskí politici sa podelili na sociálnych sieťach, ako trávia veľkonočné sviatky. Pani prezidentka poukázala na pekné tradície a dočasne poverený premiér Eduard Heger zase zaželal príjemné sviatky aj tým, ktorí ich neoslavujú ako náboženský sviatok.

Kollár uplietol korbáč

Boris Kollár zaželal všetkým krásne sviatky počas neformálneho trojminútového videa v ktorom si uplietol svoj vlastný korbáč. Na Veľkonočný pondelok zase zaželal ženám veľa šibačov a chlapom veľa výslužky.

Gröhling na kávičke v Taliansku

Branislav Gröhling si doprial predĺžený víkend na dobrej kávičke v Taliansku. Na Veľkonočný pondelok sa však už predvádzal v očovskom kroji. „Každopádne, či už trávite veľkú noc tradične alebo netradične, doma či v zahraničí, hlavne si ju užite podľa seba, k svojej spokojnosti a oddýchnite si,“ zaželal na Facebooku.

Danko na futbale v Anglicku

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa zase podelil na sociálnych sieťach s atmosférou veľkonočného Anglicka. „Prajem vám krásne sviatky, venujme sa svojim rodinám. Teším sa už na Slovensko, čaká nás ešte veľa práce,“ odkázal z Manchestru.

A ako veľký fanúšik Manchestru United si samozrejme nemohol nechať ujsť ani ich zápas na Old Trefford.

V rodinnom kruhu

Šéf Hlasu Peter Pellegriny slávil veľkonočné sviatky v kruhu svojich najbližších. V podobnom duchu znelo aj jeho želanie na sociálnych sieťach. „Prajem si, aby ste aj vy strávili Veľkú noc s vašou rodinou. S tými, čo máte radi. Aby mladí ľudia načúvali starším. A aby to platilo aj opačne,“ napísal.

Podobne v kruhu rodiny si užíval veľkonočné sviatky aj Jaroslav Naď. „Dnes som strávil parádny deň s mojimi deťmi v Tatrách. Športovali sme, prechádzali sa na Štrbskom Plese a hovorili sme spolu o dôležitých veciach,“ uviedol. Minister obrany si však doprial len krátku dovolenku a hneď sa podelil o pracovné aktivity, ktoré ho v najbližších dňoch čakajú.

Veľkonočná jahňacina

Minister vnútra Roman Mikulec využil jarné slnečné lúče na prvú grilovačku v prírode. „Veľkonočná jahňacina varená s láskou a konečne v prírode,“ napísal k svojmu príspevku.

Hegerova krížová cesta 

Eduard Heger sa na Veľký piatok zúčastnil krížovej cesty v Marianke. „Spolu s rodinou som sa dnes zúčastnil modlitby krížovej cesty v Marianke, ktorá bola pre mňa silným momentom. Prajem vám pokojné sviatky a oddýchnite si,“ zaželal dočasne poverený premiér.

„Najdôležitejšie a najväčšie sviatky kresťanov nás učia byť vďačnejšími, láskavejšími, pokornejšími, úctivejšími, trpezlivejšími, tolerantnejšími, odvážnejšími a lepšími ľuďmi,“ povedal vo svojom veľkonočnom želaní. Tým, ktorí veľkonočné sviatky neoslavujú ako náboženský sviatok, zároveň poprial príjemný čas strávený s rodinou a najbližšími.

image

Politici a známe osobnosti stoja za Jančkárovou. Podporu prejavil aj Matovič, ktorý konzistentne útočí na novinárov

Tradičné kraslice

Pani prezidentka Zuzana Čaputová nezabudla popri kresťanských veľkonočných sviatkov ani na Medzinárodný deň Rómov, ktorý pripadá na 8. apríl. „Želám vám, aby Slovensko bolo pre vás domovom, v ktorom môžete žiť rovnoprávne a v ktorom ste posudzovaní podľa svojich činov, nie pôvodu, či farby pokožky,“ napísala na Facebooku.

Radostnú veľkú noc zaželala prostredníctvom tradičných veľkonočných kraslíc. „Veľká noc je tak príležitosťou uctiť si tradíciu, rozvíjať ďalej zručnosť našich predkov, no najmä urobiť si život krajší a pestrejší,“ uviedla vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:00