Andrew TateKiruhura‘s Finest/X
StoryEditor

Andrew Tate je hrozbou pre mladých. Je veľmi ťažké vrátiť dospievajúcich na správnu cestu, hovorí psychologička

Antiyoutuber18.08.2024., 11:00h

Andrew Tate svojimi názormi ovplyvňuje množstvo detí, ktoré si odnášajú mnoho zlých návykov. Najväčší problém len s tým, že dospievajúci muži, ktorí sledujú Tatea, často urážajú ženy a chovajú sa k nim až príliš nadradene. Psychologička Alžbeta Pošmourná tvrdí, že je veľmi ťažké dospievajúcich ľudí vrátiť na správnu cestu.

Lajkuj Brainee.sk na

Kontroverzný influencer Andrew Tate je posledných niekoľko rokov veľmi preberanou témou nielen na sociálnych sieťach, ale aj medzi rôznymi psychológmi. Tate totiž svojim vystupovaním zaujal milióny ľudí po celom svete a najmä dospievajúce deti. To je ale bohužiaľ veľký problém, ktorý nie je ľahké vyriešiť, píše portál Antiyoutuber.

Tate je asi najviac nebezpečný pre deti, ktoré inšpiruje. Motivácia k cvičeniu a k tomu, aby mali v živote ciele je síce dobrá, ale Tate hovorí aj o veciach, ktoré by si mal rozhodne nechať pre seba. Veľmi známy je svojimi nevhodnými názormi na ženy, o ktorých si myslí, že sú úplne podradné.

image

Čo teraz robí Andrew Tate, ktorého obdivujú aj niektorí Slováci? Kritizuje lásku a ruší zápasy v klietke

Deti preberajú jeho správanie a pohľad na svet

Objavilo sa hneď niekoľko prípadov, keď sa napríklad študenti na školách správali neúctivo k svojim učiteľkám. Každé dieťa ale influencera môže samozrejme vnímať úplne inak a aj inak reagovať na jeho názory.

„Záleží, ako veľmi ste vnímavý jedinec, ako veľmi máte zakorenené hodnoty z rodiny. Samozrejme by rodičia mali mať povedomie o tom, čo ich deti sledujú a mali by sa k tomu vyjadriť. V momente, keď dieťa nemá dobrý vzťah s rodinou a v niekom podobnom sa vzhliadne, tak to môže mať veľký vplyv na vývoj psychiky,“ povedala pre redakciu Antiyoutuber psychologička Alžbeta Pošmourná, ktorá zaoberá psychologickým poradenstvom pre deti, mládež i dospelých.

image

Andrew Tate je podozrivý z obchodovania s ľuďmi.

Twitter/cobratate_real/

Podľa Pošmournej je možné, že niektorí dospievajúci kvôli sledovaniu influencerov, ktorí žijú luxusný život, môžu mať depresie. To preto, že nie každému sa podarí žiť taký život, ako jeho vzor a v prípade Tatea sa jedná o nesmierne bohatstvo a obklopenie sa ženami. Tate ale o ženách vždy hovoril nepekným spôsobom a množstvo detí od neho jeho názory pochytilo.

Je ťažké dostať ho na správnu cestu

„Keď sa dieťa uvidí v nejakom vzore, tak potom môže byť ťažšie dostať ho zase späť na cestu správneho náhľadu. V tomto prípade nikoho neponižovať, nenazerať na niekoho tak, že je menejcenný. To sa dá občas urobiť tým, že deťom poviete, aby si predstavili, aké by to pre nich bolo, keby sa k nim takto správal niekto, koho majú rady,“ vysvetlila Pošmourná.

image

Čo sa to deje s dnešným svetom? Chlapci a muži z generácie Z častejšie veria, že feminizmus je škodlivý

Aj tak ale nie všetci dospievajúci majú možnosť s niekým hovoriť o tom, čo pre nich konkrétni influenceri znamenajú a myslia si, že to, čo ich obľúbenec povie, má určite svoj dôvod. Pretože ale Tate šíri naozaj zlé názory, jeho fanúšikovia sa často správajú rovnako. Sociálne siete sú navyše plné jeho výrokov a môže sa k nim dostať takmer ktokoľvek.

Portál Antoyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 18:24