Prezidentské ambície ohlásil kontroverzný influencer Peter Kuťka.Instagram/peter.kutka/
StoryEditor

Zaznie čistá fantázia na hrade? Prezidentské ambície ohlásil kontroverzný influencer, sľubuje "zrušenie" covidu

Michal ČiernikTASR13.12.2023., 11:30h

44-ročný Peter Kuťka alias Kobra sa rozhodol vyzbierať 15-tisíc podpisov, aby mohol kandidovať na prezidenta Slovenskej republiky. Kráľ privátov a milovník alkoholu to oznámil na svojom Instagrame.

Lajkuj Brainee.sk na

Vulgárny influencer, ktorý sa na sociálnych sieťach prejavuje veľmi „jednoduchým“ spôsobom, chce využiť svoju stúpajúcu popularitu, ktorú si získal aj vďaka účinkovaniu v Clash of the Stars. O tom, že to myslí vážne, značí aj jeho nová webová stránka.

image

Ivan Korčok prelomil mlčanie. Oznámil, že bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách

„Mám stredoškolské vzdelanie a školu života. Celý život som pracoval ako normálny človek s veľmi podpriemerným platom. Momentálne som na úrade práce,“ opisuje sa na svojej prezidentskej stránke. „Netajím sa tým, že mám rád alkohol. Väčšinu života som obľuboval ľahké ženy ale teraz hľadám pravú lásku a asi som ju aj našiel. Mám za sebou zápas v MMA, ktorý som vyhral v prvom kole,“ pochváli sa ďalej Kuťka, ktorý o sebe hovorí ako o prvom pravdovravnom prezidentovi.

Jeho webová stránka ďalej ponúka desať faktov o ňom a aj desať sľubov, ktoré naplní ako nový prezident Slovenskej republiky. Kúpa novej pračky, zrušenie Covidu či návštevy fanúšikov v prezidentskom paláci však vyzerajú ako zlý kontent na nové video podpriemerného influencera. 

Desať faktov o Kuťkovi, ktoré sám prezentuje na sociálnych sieťach:

  1. Pracoval som rukami 20 rokov
  2. Pijem alkohol pravidelne už 10 rokov
  3. Mal som pohlavný styk už s 36 ženami
  4. Fandím Manchester United už 30 rokov
  5. Obľúbený alkohol Jägermaister alebo Whiskey
  6. Nemal som nikdy auto, chodím celý život peši
  7. Nemám doma práčku, periem v rukách
  8. Viem všetky meniny v kalendári naspamäť
  9. V roku 2023 som stihol navštíviť 8 privátov
  10. Najoblúbenejšia speváčka je Britney Spears

Desať sľubov (budúceho) prezidenta Kuťku

  1. Zahraničné návštevy budem vítať slivovicou, nie chlebom a soľou
  2. Budem hájiť záujmy Slovenska, nie Ruska ani Ameriky
  3. Nebudem podvádzať svoju prvú dámu
  4. Nebudem toľko piť
  5. Naučím sa viazať kravatu
  6. Kúpim si konečne práčku
  7. Budem apelovať na priváty aby zlacneli
  8. Zruším covid
  9. Fanúšikovia ma budú môcť navštíviť v prezidentskom paláci
  10. Na stretnutia budem chodiť peši

Ďalší kandidáti

O post hlavy štátu v prezidentských voľbách 2024 prejavil aj bývalý policajný prezident Štefan Hamran. Jeho rozhodnutie uchádzať sa o post hlavy štátu bude závisieť od toho, či sa mu podarí vyskladať tím, zohnať peniaze na prezidentskú kampaň a vyzbierať potrebných 15 000 podpisov od občanov. Do boja o prezidentské kreslo nechce ísť ako politický kandidát.

Zámer kandidovať ohlásili už diplomati a exministri zahraničných vecí Ivan Korčok a Ján Kubiš a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková. Spomína sa aj kandidatúra exministra spravodlivosti a exšéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) zatiaľ nepotvrdil, či bude kandidovať na funkciu hlavy štátu.

Voľby sa majú konať v roku 2024. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Čaputová avizovala, že o funkciu sa nebude opätovne uchádzať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 06:57