MrBeastInstagram/MrBeast
StoryEditor

Slávnemu YouTuberovi došli nervy. MrBeast po kritike žaluje firmu so svojimi vlastnými hamburgermi

Antiyoutuber03.08.2023., 12:00h

Svetoznámy youtuber MrBeast žaluje spoločnosť, ktorá vyrába jeho hamburgery. Konzumenti sa totiž sťažujú, že im jedlo nechutí a mäso v hamburgeroch býva surové. MrBeast sa svojim fanúšikom ospravedlnil a celú situáciu začal riešiť. Žalovaná spoločnosť sa ale bráni a youtubera obvinila zo šikanovania. MrBeast chce ukončiť ich partnerstvo, z ktorého vraj zatiaľ nevidel ani korunu.

Lajkuj Brainee.sk na

Jimmy Donaldson, viac známy ako MrBeast, patrí medzi najsledovanejších svetových YouTuberov. Zarobil si obrovský majetok a rozhodol sa rozbehnúť hneď niekoľko biznisov, ktoré majú predovšetkým osloviť jeho fanúšikov. Teraz sa ale zdá, že jeden z nich úplne zlyhal, píše Jakub Šorm z portálu Antiyoutuber.

Donaldson totiž nechal vyrábať hamburgery vlastnej značky, ale recenzie na ne sú úplne otrasné. Konzumenti Donaldsonových hamburgerov si ich fotia a pridávajú na sociálne siete spolu s kritickými komentármi. Donaldson sa preto rozhodol celú situáciu začať riešiť.

image

Mama ho vyhodila z domu, dnes je najúspešnejším YouTuberom planéty. MrBeast a jeho cesta na vrchol platformy

Veril v úspech

Dvadsaťpäťročný YouTuber svojim fanúšikom často rozdáva peniaze, organizuje pre nich rôzne súťaže a tiež ponúka rôzne produkty vlastnej značky. Pred pár rokmi predstavil vlastný fastfood reťazec MrBeast Burger, ktorý nápadne pripomína Burger King.

Donaldson ale veril, že sa vďaka svojmu menu dočká úspechu a to sa nakoniec aj stalo. Neskôr ale začali pribúdať sťažnosti na kvalitu jedla a objavil sa prvý problém. Donaldsonove hamburgery totiž údajne nie sú dobre pripravené. Nie je to ani tak chyba samotného YouTubera, ako skôr personálu, ktorý jedlo pripravuje.

Keďže sa ale kritika jeho burgrov neustále zvyšovala, Donaldson sa rozhodol k celej situácii vyjadriť na platforme X. „Áno, nie je možné zaručiť kvalitu objednávok pri objednávaní s dovozom. Bolí ma na duši, že to nefunguje. Bohužiaľ nemôžem odstúpiť od zmluvy s BB. Nikdy sa nevzdám kontroly nad Feastables. Vďaka tomu budem môcť vždy urobiť to, čo je pre mojich fanúšikov najlepšie. Toto je tvrdá lekcia, ktorá ma to má naučiť,“ oznámil svojim fanúšikom.

Vyhodené peniaze a hanba

Aj napriek tomu sú ľudia znechutení jedlom, ktoré im bolo servírované v reťazcoch MrBeast Burger. Jeden z užívateľov platformy X si jedlo odfotil a zverejnil ho na svoj profil. Vnútro mäsa bolo surové a používateľ, ktorý fotku zverejnil, upozornil na to, že to nie je prvýkrát, čo pri konzumácii Donaldsonovho hamburgeru narazil na surové mäso.

„Vyhodené peniaze a obrovská hanba,“ ohodnotil hamburger užívateľ platformy X. Kvalita tak očividne naozaj klesla dole. Donaldson sa ale rozhodol začať situáciu riešiť. Na spoločnosť Virtual Dining Concepts, ktorá jeho hamburgery vyrába, totiž podal žalobu.

Spoločnosť totiž svojím zanedbávaním prípravy jedla poškodzuje jeho značku a tiež jeho povesť. Informáciu potvrdila aj spravodajská stanica BBC podľa ktorej Donaldson žiada sudcu, aby mu umožnil odstúpiť od zmluvy so spoločnosťou Virtual Dining Concepts.

image

TikToker si tetuje mená slávnych youtuberov, aby si ho všimli. Jeden mu zaplatil dovolenku a daroval vyše 4 tisíc eur

Nedostal ani cent

Podľa BBC sa má v žalobe tiež písať, že Donaldson nedostal z partnerstva ani cent a jeho jedlo je označované za nekonzumovateľné. Žalovaná spoločnosť sa ale bráni. Tá totiž označila Donaldsonovo správanie ako šikanovanie a urážku ich mena.

Podľa vedenia spoločnosti je YouTuberovo tvrdenie nepravdivé, nepreukázateľné a bezdôvodné. Práve preto sa teraz aj spoločnosť cíti poškodená a chce celý prípad naozaj prešetriť.

„Dúfali sme, že pán Donaldson bude konať čestne. Namiesto toho uprednostnil chamtivosť pred pravdou a bude čeliť dôsledkom na súde. Keď spoločnosť odmietla pristúpiť na jeho šikanóznu taktiku, podal túto neuváženú a bezdôvodnú žalobu s cieľom podkopať značku MrBeast Burger a ukončiť svoje existujúce zmluvné záväzky bez dôvodu,“ okomentovalo celú kauzu vedenia spoločnosti Virtual Dining Concepts. Celý prípad tak možno nakoniec naberie úplne nové obrátky a pre obe strany skončia zle.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:49